Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festival du Film Français @ Cinema Victoria Timișoara

Festival du Film Français @ Cinema Victoria & UVT Timișoara

Festival du Film Français @ Cinema Victoria Timișoara

Cea de-a 27-a ediție a Festivalului Filmului Francez în România se va desfășura, la Timișoara, în perioada 16-23 martie, la Cinema Victoria (str. Ciprian Porumbescu, nr.2) și la Universitatea de Vest din Timișoara (Bd. Vasile Pârvan, nr.4).
Programul complet poate fi consultat aici: https://festivalff.ro/orase/timisoara/

Prin alegerea temei acestei ediții, „Cinéma, mon amour / Cinema-ul, dragostea mea”, festivalul își afirmă încă o dată sprijinul pentru cinematografele din România, care se află de mulți ani într-o situație dificilă.

Sărutul de pe afiș este o trimitere la Jean Eustache, unul dintre cei mai mari cineaști francezi. Festivalul va prezenta două dintre filmele sale în copii restaurate: „Mes petites amoureuses” și „La maman et la putain”. „La maman et la putain,” opera de artă a cinema-ului francez, un adevărat diamant negru al celei de-a șaptea arte, a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Cannes în 1973.

Pentru a marca cei 30 de ani de când România este membru al OIF, organizația care promovează limba franceză, multilingvismul și diversitatea culturală, festivalul include în premieră în programarea sa secțiunea Pépites francophones, o selecție de filme prezentate la cele mai importante festivaluri internaționale. În această selecție au fost incluse filme precum „La ligne” de Ursula Meier, o producție franco-elvețiană selectată la Berlinale 2022, care spune povestea unei familii disfuncționale.

Pe lângă noutățile acestei ediții, festivalul își păstrează și secțiunile tradiționale: Panorama filmelor anului, Competiția tinerelor talente – lungmetraj și Competiția tinerelor talente – scurtmetraj.

Accesul la proiecțiile de la Cinema Victoria se face pe bază de bilet care poate fi achiziționat online (https://cinemavictoria-tm.ro/…/festivalul-filmului…/) sau de la casieria cinematografului. Accesul la proiecțiile de la UVT este gratuit.

Sursa: Institut français de Roumanie à Timișoara

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută