Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziție | Symphony of Donbas – Elena Rubashevska @ Bastionul Maria Theresia

Expoziție | Symphony of Donbas - Elena Rubashevska @ Bastionul Maria Theresia

Expoziție | Symphony of Donbas – Elena Rubashevska @ Bastionul Maria Theresia

Categorie: Instalație multimedia
Unde: Bastion 3 (Timișoara, str. Hector, nr. 1)
Când: 15 – 30 septembrie 2023
Intrare liberă

Symphony of Donbas este un derivat al filmului documentar cu același nume, un proiect în lucru al autoarei Elena Rubashevska. Respectând structura unei simfonii, documentarul prezintă povestea patrimoniului industrial al Donbasului, în patru subcapitole, care evidențiază patru comori naturale/industriale principale ale Ucrainei: Povestea cretei, Povestea sării, Povestea cărbunelui și Povestea metalului.

În cadrul Festivalului Cămine în mișcare 2023, Symphony of Donbas propune publicului o instalație multimedia alcătuită din patru elemente, care prezintă povești culese în timpul cercetării întreprinse de autoare în Donbas, invitând participanții să descopere identitatea unică a regiunii, adesea stigmatizată. Imaginile prezentate în cadrul proiectului au fost surprinse în timpul ultimei vizite ale artistei în Donbas, chiar înaintea izbucnirii războiului din Ucraina. Astăzi, multe dintre locurile surprinse în imaginile Elenei Rubashevska nu mai există.

Instalația va putea fi vizitată zilnic, între orele 13:00 – 19:00, până în 30 septembrie 2023.
Artist talk cu Elena Rubashevska: 18 septembrie 2023, ora 18:30.

Despre artistă:
„Orașe, țări, continente… Oare am visat că am avut cândva o casă?”
Elena Rubashevska este regizor și, în prezent, este strămutată din țara ei natală – Ucraina. Din 2014, când și-a pierdut casa pentru prima dată, se autointitulează metaforic “tumbleweed” și încearcă să găsească sensul identității sale pierdute, care continuă să se dizolve.

Organizator: Prin Banat
Evenimentul este prezentat în cadrul Festivalului Cămine în mișcare 2023. Organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Festivalul Cămine în mișcare 2023 este o componentă a proiectului cultural Cămine în mișcare – Moving Fireplaces – parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitala Europeană a Culturii în 2023” (Timișoara 2023), finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara.

Parteneri: Gărâna Jazz Fest, Comunitate Românilor din Serbia, Asociația Memorialul Revoluției, Centrul de Proiecte Timișoara

Echipa de proiect Cămine în mișcare
Grafică – Simona Giura
Comunicare, PR / social media – Alina Pintilie / Ioana Tiran
Asistent proiect – Claudia Tănăsescu, Cristian Sitov
Producție și logistică – Radu Piloca
Coordonator proiect – Alexandra Palconi-Sitov

Sursa: Cămine în Mișcare – Moving Fireplaces – Facebook

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută