Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziție permanentă – Brașov 1987 @ Casa Sfatului

Expoziție permanentă - Brașov 1987 @ Casa Sfatului 10:00 – 18:00 (17:30 ultimul bilet) program de vară, până la sfârșitul lunii octombrie Luni închis Casa Sfatului Muzeul Județean de Istorie, Brașov

Expoziție permanentă – Brașov 1987 @ Casa Sfatului

10:00 – 18:00 (17:30 ultimul bilet) program de vară, până la sfârșitul lunii octombrie

Luni închis

Casa Sfatului Muzeul Județean de Istorie, Brașov

TARIF de VIZITARE:

  • adulţi 7,00 lei
  • preşcolari, elevi, studenţi 1,50 lei
  • pensionari 4,00 lei
  • Persoanele cu deficiențe beneficiază de gratuitate

 

 

Expoziția  Brașov 1987 cuprinde documente și artefacte istorice referitoare la revolta anticomunistă din 15 noiembrie 1987 de la Brașov.

Aici sunt prezentate în premieră obiecte personale ale participanților la revolta din 15 noiembrie 1987, piese aduse de la Penitenciarul Jilava, tehnică operativă folosită de Securitatea română, obiecte de viață cotidiană din perioada anilor ’80, filme din arhiva TVR, imagini din arhiva AGERPRES, exemplare din presa internațională etc.

Documentarea expoziției a fost realizată de istoricii brașoveni Marius Oprea și Nicolae Pepene, împreună cu jurnalistul Liviu Tofan. Custodele expoziției este istoricul Nicolae Pepene.

Expoziția este realizată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987, Consiliul Județean Brașov, Televiziunea Română, Penitenciarul București – Jilava, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Agenția Națională de Presă AGERPRES, colecționari particulari.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută