Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziție: Furtuna dinlăuntrul meu @ Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziție: Furtuna dinlăuntrul meu @ Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziție: Furtuna dinlăuntrul meu @ Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituție publică de interes județean, care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, în perioada 15 februarie – 5 martie 2023, expoziția Furtuna dinlăuntrul meu, cu lucrări ale artistelor Vioara Bara (pictură) și Anca Ciubăncan (pictură).

Vioara Bara s-a născut în anul 1957 în localitatea Tășad din județul Bihor. Atrasă, încă din copilărie, de mirajul artei, a urmat cursurile Liceului de Artă din Oradea, apoi a ajuns la București, unde, la Institutul de Arte Plastice Nicolae Grigorescu, a absolvit Secția Scenografie, promoția 1984.

Intrată în lumea teatrului, a urmat o strălucită carieră de scenograf, având în palmares scenografia a peste 200 de spectacole montate la Teatrul din Oradea, dar și pe alte scene mari ale țării, în perioada 1985 – 2017. In paralel, prodigioasa ei creație de șevalet a urmat calea muzeelor și a galeriilor de artă, la prestigioase expoziții personale sau proiecte de grup, în România (Oradea, București, Cluj-Napoca, Sibiu), dar și în țări precum Ungaria, Italia, Olanda, Franța, Finlanda, Austria, Slovenia, Portugalia, Polonia.

Recunoașterea valorică a creației sale artistice este atestată de numeroase premii, dintre care amintim: premiul UAP pentru pictură – 1989, cu grupul Atelier 35, premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol, în anul 2000, și premiul UAP pentru scenografie, în anul 2002.

Anca Ciubăncan s-a născut la Cluj-Napoca în anul 1968. A urmat cursuri de inițiere în artă din copilărie, în cadrul Școlii de Artă, continuând apoi studiile la Liceul de Artă Cluj-Napoca, absolvit în anul 1985, unde i-a avut mentori pe profesorii Ioan Sbârciu și Margareta Catrinu. Urmând studiile superioare în domeniul tehnic, traseul profesional a urmat realizări pe alte drumuri.

Interesul pentru artă și pasiunea pentru pictură au rămas, însă, prezente constant în preocupările sale, cu multe exersări la șevalet și participări în expoziții. În anul 2022 a avut o expoziție personală intitulată Culoare și Timp la Galeria Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca și un proiect expozițional, Dual Ornament, realizat împreună cu designerul Horațiu Veiker. (Florin Gherasim)

Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 15 februarie – 5 martie 2023, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Sursa: Muzeul de Artă Cluj-Napoca

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email