Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură Expoziții

Expoziție de pictură “Freamătul Culorilor”

Centrul Reformat Noul Mileniu

Expoziție de pictură

Miercuri, 26 octombrie, ora 17:00.

Centrul Reformat Noul Mileniu, Sala Rotundă, Splaiul Morarilor, nr. 1B, Timișoara.

Prezintă prof. Nüszl Erzsébet și lector univ. dr. Gheorghe Șfaițer.

Tânărul artist Andrei Penazzio, elev al Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iași – secția design industrial, va prezenta la Timișoara expoziția personală „Freamătul culorilor”, al cărei vernisaj va avea loc în 26 octombrie, ora 19,00, la Centrul Reformat Noul Mileniu de pe strada Morarilor nr. 1b.

La doar șase ani, a câștigat premiul I la concursul „Beffana” din Italia, doi ani mai târziu a participat la prima expoziție de grup iar la zece ani avea prima expoziție personală în localitatea italiană în care s-a născut.

La 17 ani, Andrei Penazzio este deja o celebritate, care, de-a lungul anilor, a participat la peste 25 de expoziții, din care 20 au fost personale, și și-a expus lucrări în China, Franța, Republica Moldova, Spania, Bulgaria, Italia și România, lucrările sale bucurându-se de un mare succes.

Andrei este pasionat de frumos și de lucruri simple, de peisaje din Italia și România pe care le-a îndrăgit și le-a imortalizat în picturile sale, reușind să îmbine într-un mod extrem de armonios arta italiană și cea românească, și nădăjduiește ca în viitor să-și facă un renume prin pictura sa, pe care o consideră adevărata sa menire pe lume.

Își dorește, de asemenea, să poată călători cât mai mult, pentru a vedea lucrările marilor maeștri din muzeele lumii și pentru a cunoaște moduri de viață diferite din cât mai multe locuri de pe pământ.

În ultimii cinci ani a obținut finanțare prin Programul MOL de promovare a talentelor.

Expoziția sa de la Timișoara, unde expune pentru prima dată, va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută