Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziție de mozaic

Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov în colaborare cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Consiliul Județean Brașov vă invită la Bastionul Artiștilor la vernisajul expoziției de mozaicuri realizate de elevii promoției 2021-2022 de la grupa de Sculptură și Ceramică a Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”, sub îndrumarea profesorului coordonator, Alexandru Leonard Truțiu.

Expoziția prezintă 12 lucrări de mozaic mural de dimensiuni diferite, tema fiecăruia fiind aleasă de elevi din diverși ani de studiu, de la anul I până la specializarea I și din categorii diferite de vârstă. Profesorul coordonator Alexandru Leonard Truțiu vine cu o experiență de predare a acestei tehnici în străinătate, la Universitatea Costa Rica, unde a susținut un curs liber, specific pentru această tehnică a mozaicului. Pe această bază, a dorit să prezinte această tehnică minunată și cursanților de la Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” și să îi implice în realizarea practică a unor lucrări spectaculoase.

Mozaicurile se pretează atât în spațiul exterior, cât și în spațiul interior, materialele folosite fiind gresia și îndeosebi faianța. „Elevii au învățat toate etapele de lucru, de la idee/concept până la finisaj, dobândind astfel cunoștințele și manualitatea unei eventuale meserii.“, declară profesorul Alexandru Leonard Truțiu.

Datorită caracterului spectaculos al tehnicii și succesului cu care a fost întâmpinată în rândul elevilor, cursul va deveni permanent în programa planificată a grupei de Sculptură și Ceramică din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu”.

Mozaicurile sunt elemente modulative, putând fi prezentate în diverse expoziții, deoarece sunt fixate pe un suport de ciment. Datorită acestui fapt, expoziția va fi una itinerantă, următoarea locație în care va fi prezentată fiind Cetatea Rupea. Scopul expoziției este nu numai de prezentare, ci și de atragere a altor cursanți și de punere în valoare a măiestriei elevilor dobândită în cadrul cursurilor oferite de Școala Populară de Arte și Meserii „Tiberiu Brediceanu” Brașov.

ursa: Bastionul Artiștilor/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email