Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziția Regele Carol I @ Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova

Expoziția Regele Carol I

Expoziția Regele Carol I @ Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova

În perioada Mai – Decembrie 2023, în foaierul Sălii Amza Pellea a Naționalului craiovean, publicul poate admira o colecție de obiecte ce au aparținut regelui Carol I, precum veselă, monede, medalii, mici obiecte de mobilier sau decorațiuni, arme, cărți și publicații.

Realizate la sfârșitul secolului al XIX-lea, obiectele turnate în bronz, argint sau confecționate din oțel, piele,  lemn sau alte materiale sunt puse la dispoziție, în premieră în regiunea Oltenia de către Muzeul Național Peleș din Sinaia.

Evenimentul este  parte a proiectului cultural-educațional EDUCĂM ÎMPREUNĂ lansat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova în  luna Noiembrie 2022. Încă de la debutul său,  proiectul a atras publicul de toate vârstele, cu ocazia desfășurării expozițiilor, spectacolelor și a atelierelor de desen, pictură și joc teatral dedicate elevilor din județul Dolj și a copiilor din centrele de asistență socială.

Expoziția Regele Carol I

Proiectul a început la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova cu expoziția Maria a României. Regină și artistă, expoziție ce a putut fi vizitată in perioada Noiembrie –Aprilie2023.

Colecția, pusă la dispoziție de Muzeul Național Peleș Sinaia a cuprins obiecte personale ale Reginei Maria și materiale informative privind viața și activitatea Majestății Sale. Casa de Licitații HISTORIC din București a participat la acest eveniment cu  o serie de obiecte ce au aparținut Reginei Maria, precum certificatul de botez, scrisori, albume foto, cărți poștale.

În cadrul programului EDUCĂM ÎMPREUNĂ, în incinta Teatrului sunt deschise, spre vânzare, standuri cu cărți de teatru și istorie precum și cu obiecte de tip souvenir ce ilustrează momente istorice și personalități teatrale, dar și personaje comice din basme și povești.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email