Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură Expoziții

Expoziția „Foc de soare” – pictor Claudiu Presecan @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj

Expoziția „Foc de soare” - pictor Claudiu Presecan @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj

Expoziția „Foc de soare” – pictor Claudiu Presecan @ Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj

Vă așteptăm la vizitarea expoziției „Foc de soare” a pictorului clujean Claudiu Presecan, care va avea loc începând cu data de 20 aprilie 2023, ora 17, în Galeria Cellarium de la sediul instituției (str. Memorandumului nr. 21).

Expoziția cuprinde cel mai recent ciclu de picturi realizat de artist. După ce o parte dintre aceste tablouri au călătorit la Strasbourg, unde au fost expuse pentru publicul francez, ele sunt întregite acum într-o expoziție compeltă și complexă, care cuprinde inclusiv noutăți expuse în premieră, printre care seria Genezei, o suită de șase tablouri dedicate fiecărei zile a Creației.

" "

Fiecare pictură a acestui „Foc de soare” reprezintă o căutare spirituală și personală a luminii necreate, primordiale, a frumuseții naturale întâlnite în muncții Transilvaniei, a Paradisului pierdut. Tușele intense și expresive, într-o cromatică explozivă, creează o cale plastică ce caută Lumina. Tablourile vibrează astfel și „trăiesc”, făcând trimitere la opera Marelui Creator. Ceea ce apare ca o viziune prea-plină de culoare și pură exuberanță se relevă iubitorilor de artă și de frumos cu depline sensuri și simboluri în profunzime.

Mai multe detalii despre creația și palmaresul expozițional al artistului sunt disponibile pe www.claudiupresecan.com.

Expoziția va fi prezentată la vernisaj de dl. Ovidiu Pecican și va fi deschisă în perioada 20 aprilie – 15 mai 2023, de miercuri până duminică, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

Vă așteptăm!

Sursa: Facebook – Muzeul Etnografic al Transilvaniei

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută