Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Expoziția „Cântecul Vârstelor” @ Muzeul Judetean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Cântecul Vârstelor

Expoziția „Cântecul Vârstelor” @ Muzeul Judetean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» are plăcerea să anunțe deschiderea unei expoziții temporare inedite, intitulată Cântecul Vârstelor, prezentând lucrările excepționale ale artistului Bruno Maria Bradt, un maestru al desenului monumental. Aceasta este o ocazie unică de a explora un gen artistic rar întâlnit astăzi. Vernisajul va avea loc vineri, 31 mai 2024, de la ora 17.00, în sala de expoziții temporare a muzeului, situat pe strada 1 Mai nr. 8.

 

Inspirată de versurile lui Lucian Blaga, expoziția are o temă neobișnuită, introducând în poveste ideea că dragostea este un privilegiu care nu ține cont de vârstă, explorând trecerea timpului și reflecția asupra vieții. Artistul își propune să capteze esența emoțiilor umane și transformările pe care le aduce timpul, utilizând o desenul monumental, care necesită o tehnică excepțională, o investiție considerabilă de timp și este practicat de foarte puțini artiști contemporani. Stilul lui Bruno Bradt, inspirat de desenul clasic renascentist, abordează teme moderne și prezintă adesea multiple personaje într-o singură lucrare.

Printre aspectele recurente în lucrările sale se numără familia, credința și problemele sociale precum acceptarea, bătrânețea și durerea. Bradt își imprimă personajele cu demnitate și respect, folosind mesaje textuale integrate în desene pentru a sublinia și îmbogăți mesajele sale artistice.

Evenimentul curatoriat de dr. Cristina Simion va fi deschis de Indig David-Aron.

 

Cristina Simion este curator și galerist, cu o vastă experiență în proiectarea și gestionarea a peste 100 de expoziții personale și de grup, concentrându-se în special pe artiștii contemporani din Europa de Est, cu accent pe România. A fost co-curator al Bienalei Internaționale de Arte Vizuale de la Brașov și conduce Galeria Tiny Griffon din Nürnberg, Germania, din 2012. Are un doctorat în managementul schimbării în industrii nestandardizate și peste două decenii de experiență anterioară în managementul media, jurnalism și comunicare.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 31 mai – 14 iulie 2024, de marți până duminică între orele 10.00 – 17.00.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută