Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Expoziția artistului vizual Florin Magda – Vernisaj

Expoziția artistului vizual Florin Magda

Galeria de artă DANA din Iași deschide marți, 21 februarie, ora 18.00, expoziția artistului vizual FLORIN MAGDA cu o selecție de lucrări de sculptură și instalație. Expoziția va fi deschisă în perioada 21.02 – 25.03.2023 și face parte din proiectul LUNA SCULPTORILOR ROMÂNI, eveniment organizat de Ateneul Național din Iași, cu sprijinul Primăriei Iași.

Compusă din două registre conceptuale, expoziția cuprinde lucrări ce te introduc, pe de-o parte, în lumea copilăriei, o lume ce nu caută a fi la nivelul reprezentării o recuperare a inocenței ochiului, ci a noutății care, cu fiecare privire, atingere, asamblare.

 

Imortalizează narațiunea mărturisitoare a artistului, insuflată obiectului, o destăinuire ce atinge corzile privitorului prin subiectivitatea raportării la propria-i existență și, pe de altă parte, componenta ritualistică a existenței, redată prin contextualizarea diferită a “pâinii”, pâine ca simbol identitar al civilizației (hrană), mistic (viață), religios (simbol al sângelui dar şi al sufletului desăvârşit).

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email