Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

ESTE Filmul de Miercuri prezintă ”CAROLA, UN SPIRIT LIBER”, un film maghiar proiectat în parteneriat cu festivalul Ars Hungarica

ESTE Filmul de Miercuri prezintă ”CAROLA, UN SPIRIT LIBER”, un film maghiar proiectat în parteneriat cu festivalul Ars Hungarica. Proiecția va avea loc miercuri, 15 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Mică a Centrului Cultural ”Ion Besoiu” din Sibiu. Vom avea parte de o incursiune în tumultul cultural și social al Transilvaniei de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, cu furtunile și tragediile sale istorice prin prisma vieții lui Szilvássy Carola. Invitatele evenimentului: regizoarea Szebeni Zsuzsa și producătoarea Molnár-Bánffy Kata, moderatoare fiind Csilla Kató.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sinopsis: Filmul prezintă viața baronesei Bornemissza Elemérné Szilvássy Carola (1876-1948), descendentă a uneia dintre cele mai vechi familii de aristocraţi din Transilvania, familia Wass, o persoană excentrică, specială, care s-a remarcat printre contemporanii săi nu numai prin frumuseţe, inteligenţă şi talent, ci şi prin forţa sa interioară, capacitatea de a face sacrificii şi dorinţa de a sprijini domeniul artelor.

Rating: N-12. Nerecomandat sub 12 ani. Film în limba maghiară, cu subtitrare în limba română.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută