Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

În urma unor decenii în care a susținut concerte în fața unor mulțimi în delir, în orașe din toate colțurile lumii și după ce muzica lui a contribuit la succesul răsunător al unor filme precum „Black Cat – White Cat”, „Underground”, „Life is a Miracle”, „Promise Me This”, „On The Milky Road”, Emir Kusturica a pornit în ultimul său turneu din carieră.

Disociați de orice înseamnă mainstream în lumea showbizului, Emir Kusturica și The No Smoking Orchestra sunt un fenomen semnificativ al mișcării anti-globaliste și un paradox unic al mediului din care au izvorât. Sunt mai faimoși și mai recunoscuți pe scena internațională decât în ​​țara lor.

Succesul l-au cunoscut mai ales datorită amestecului inedit de muzică balcanică, țigănească și rock, dar și faptului că No Smoking Orchestra are o imagine și un sunet care nu ține de o singură patrie. Muzica și concertele lor nu determină publicul să caute originile muzicii respective prin educație și cunoaștere, ci mai degrabă să-și recunoască propriile inimi, suflete și sentimente uitate, prin experiența unui sunet răsunător.

După orașe precum Buenos Aires, Ciudad de México sau San Sebastian, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra ajung pentru ultima oară și la București, la Sala Palatului, pe 8 noiembrie. Mai apoi ei vor continua turneul, pentru a susține concerte similare și în Barcelona și Paris. 

Sursa: Sala Palatului

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută