Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Party

Electrecord Party: Lansare LP Grupul Stereo cu Discotecă @ Control Club

Electrecord Party: Lansare LP Grupul Stereo cu Discotecă

Electrecord Party: Lansare LP Grupul Stereo cu Discotecă @ Control Club

 

Pe 30 mai, casa de discuri Electrecord merge la club pentru un eveniment special: party-ul de lansare a reeditării LP-ului Grupul Stereo, unul dintre cele mai importante albume de pop românesc din anii ‘80.

 

Gazda va fi Control Club și colectivul de DJi ai Discotecă, un label de evenimente al cărui scop este acela de a aduce la suprafață artefacte ale muzicii pop și dance fabricate în România, cu accent pe cel mai productiv interval al ei, anii ‘60-’90. Prin evenimente realizate în cluburi din țară, Discotecă a readus în discuție și pe agendă muzica românească de dinainte de 1990 prin recitaluri ale unor artiști din acea perioadă, ca Marina Voica, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Gabriel Cotabiță, Mirabela Dauer, Adrian Enescu, Marina Florea, Carmen Rădulescu, Adrian Daminescu, dar și prin curatorierea unor release-uri dedicate epocii, precum box set-ul Galaxia RomPop. Pentru party-ul de lansare a LP-ului Grupul Stereo, Discotecă propune un DJ set de muzici de dans publicate de Electrecord în anii ‘70-’80, deceniile care devin pentru Adrian Enescu, autorul muzicii de pe disc, cele ale formării și consacrării ca autor de electronica și pop.

 

Povestea Grupului Stereo începe în anul 1981, ca o colaborare între compozitorul Adrian Enescu şi un duo vocal format din Crina Mardare și Elena Perianu, ambele absolvente ale Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București.

În 1985, casa noastră de discuri edita pentru Grupul Stereo singurul ei LP, pe disc de vinil și casetă audio. Muzica îi aparţinea aceluiași Adrian Enescu, în vreme ce textele erau semnate de poetul Lucian Avramescu.

Albumul din 1985 al Grupului Stereo este unul unic în peisajul pop al anilor ‘80, deschizând un drum complet nou pentru muzica românească. Proaspăta sa reeditare devine, din acest motiv, un disc de neratat pentru melomani și colecţionari.

 

LP-ul remasterizat și reeditat se poate comanda pe magazinul online de pe site-ul electrecord.ro, pe disc de vinil, casetă audio și CD. Vinilul se găsește în două variante, cea clasică, de culoare neagră, într-un număr limitat de 1000 de exemplare, şi o ediţie specială, roz, de numai 300 de exemplare. Livrarea casetelor audio precomandate se va face începând cu data de 1 iunie.

Versiunile pe vinil și CD vor putea fi achiziționate și în seara evenimentului de la Control Club din București.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Control Club

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută