Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Eduard Antal @ Biserica Neagră

Eduard Antal
Sâmbătă 29/06/2024
18:00

Eduard Antal @ Biserica Neagră

Organ Nights 2024

Vă invităm la un concert susținut de organistul Eduard Antal!

Eduard Antal, născut în 1992, este proaspăt absolvent al „Universității Naționale de Muzică București”, unde l-a avut ca maestru în timpul studiilor de licență și de master pe Prof. Conf. Univ. Dr. Dan Racoveanu. Pregătirea sa muzicală se datorează și participării active la cursurile susținute de Konrad von Abel, Giulio Prandi, Issac Alonso, Steffen Schlandt, Erich Türk și Marcel-Octav Costea.
Este laureat al Concursului Național de Interpretare „Ada Ulubeanu”, edițiile 2020 și 2019, și de asemenea, în cadrul aceluiași concurs, a primit premiul „Franz Xaver Dressler” pentru cea mai bună interpretare.

În anul 2018 a primit „Bursa de excelență” din partea U.N.M.B. pentru performanțe cultural-artistice remarcabile, iar în perioada 2017-2018 a fost bursier al Fundației „Principesa Margareta a României”, în cadrul programului „Tinere Talente”.
A susținut numeroase recitaluri ca solist în Elveția, Italia, Ungaria, Turcia și în orașe importante din România precum București, Brașov, Arad, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Mediaș. Anul acesta a concertat în cadrul Turneului Național „Orgile României” – ediția a II-a.

A participat la festivaluri naționale și internaționale dintre care amintim: „Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu” – 2019, „Festivalul Muzicii Belgiene” – 2019, „Helmut Platner” – 2018, „VoxNovus” – 2018, „VoxEarlyMusic” – 2017, „Festivalul Chei” – 2017.
A concertat alături de Filarmonica „George Enescu” din București, Orchestra Națională Radio și orchestrele Universității Naționale de Muzică din București: „Universitaria”, „Concerto” și „BAROCkerii”.

În prezent este organistul titular al Catedralei Romano-Catolice „Sf. Iosif” din București și este invitat deseori, ca organist colaborator, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton” din Istanbul.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută