Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

ECO? Designul ceh în drum spre sustenabilitate

Expoziția „ECO? Designul ceh în drum spre sustenabilitate” prezintă exemple de produse de design ecologic, alături de poveștile lor și o evaluare a impactului acestora. Scopul este de a deschide o dezbatere critică mai amplă cu privire la ceea ce reprezintă, de fapt, sustenabilitatea.

Tocmai designul și posibilitățile pe care le oferă pot reprezenta o platformă ideală de pornire pentru stabilirea unor noi obiceiuri de consum.

 

Proiectul expozițional prezintă companii cehe, dar și persoane fizice care, prin ideile lor, demonstrează cu câtă iscusință poate fi folosit designul pentru a crea noi obiceiuri de consum. În acest context, designul nu este perceput ca un efect estetic, ca un scop în sine, ci dimpotrivă ca pe un instrument pur funcțional care propune uniunea dintre proprietățile practice și vizuale.

 

Pe lângă vernisajul propriu-zis de pe 15 septembrie, la care va participa curatoarea expoziției, Veronika Pařízková, Centrul Ceh planifică și alte evenimente conexe legate de expoziție și de tema sustenabilității: prezentări de produse specifice din Republica Cehă și România, o discuție despre sustenabilitate și greenwashing, o alta despre orașele sustenabile în secolul 21 cu Osamu Okamura și multe altele.

Sursa: Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest)

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută