Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Durata Medie de Viață a Mașinilor de Spălat

Durata Medie de Viață a Mașinilor de Spălat

Asociația Antiteatru și Asociația Transilvania Arts & Events, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta , oferă publicului un spectacol de teatru după comedia ”Durata medie de viață a mașinilor de spălat”, scrisă de autoarea brașoveană Elise Wilk.

Textul în trei personaje prezintă viața unei familii obișnuite dintr-un oraș de provincie, unde cu câțiva ani în urmă, închiderea singurei fabrici a trimis în șomaj mii de oameni. Elise Wilk este una dintre cele mai apreciate autoare dramatice din România și din lume, a cărei valoare nu încetează să crească, iar aceasta este prima producție în județul Brașov a unui spectacol pe un text scris de ea și cu o echipă majoritar formată din artiști brașoveni: regizoare, actori, autoare, sound-designer.

Mama, tatăl (în jur de 50 de ani) și fiica lor (în jur de 30 de ani) locuiesc împreună în același apartament, constrânși de lipsurile materiale. Deși scris într-o notă comică pronunțată, textul face un portret foarte precis al neîmplinirii interioare pentru fiecare personaj. Chiar și înainte de apariția și universalizarea rețelelor sociale, oamenii au fost mereu înclinați către a face comparații între propria persoană și ceilalți, sau între membrii familiei și cunoscuți.

Mereu pare că viața celuilalt e mai bună – o sursă permanentă de frustrare, o cale sigură către nemulțumire constantă și nefericire. Cele trei personaje caută mereu diferite scăpări din realitatea pe care o trăiesc, fie visând la iubiri imposibile, fie prin cumpărarea compulsivă de produse ce promit schimbări miraculoase, ori prin planificarea în secret a unei fugi salvatoare în străinătate.

Bilete ONLINE AICI.

Regia: Lorena Zăbrăuțanu

Autor: Elise Wilk

Cu: Gabriel Spahiu, Lorena Zăbrăuțanu, Mihaela Alexandru

Scenografie: Maria Nicola

Sound Design: George Pandrea

Durata Medie de Viață a Mașinilor de Spălat
Durata Medie de Viață a Mașinilor de Spălat

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută