Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

După Marele Război. O nouă Europă 1918–1923

Vineri 12/08/2022
9:00

Până la data de 4 septembrie sunteți invitați la o expoziție în aer liber care prezintă schimbările fără precedent care au avut loc în Europa în perioada 1918–1923.

În fața magazinului Dumbrava, vor fi prezente peste 200 de piese de material arhivistic – fotografii, documente, filme, hărți, precum și mărturii individuale prezentate într-un mod interactiv.

Parte a unui turneu internațional, expoziția „După Marele Război. O nouă Europă 1918–1923” prezintă sintetic începuturile tumultuoase ale perioadei interbelice, accentuând evoluțiile din istoria Europei Centrale și de Est. Evenimentul este realizat de Rețeaua Europeană Memorie și Solidaritate în cooperare cu un cerc internațional de istorici.

Până acum lucrările au fost expuse la Praga (Cehia), Sarajevo (Bosnia-Herzegovina), Bratislava (Slovacia), Verdun (Franța), Berlin, Weimar și Darmstadt (Germania), Viena (Austria), Kaunas și Vilnius (Lituania), Tallinn (Estonia), Dublin (Irlanda) și în orașele poloneze Wrocław, Cracovia, Varșovia, Poznań și Lublin.

Mai multe informații despre proiect și turneul internațional puteți găsi pe: www.enrs.eu/afterthegreatwar.

Catalogul expoziției este accesibil în limbile engleză și poloneză.

Pentru versiunea online, accesați: https://enrs.eu/publication/after-the-great-war-exhibition-catalogue.

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email