Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
dj set

Dragobeți și Dragobete @ Cotton Club

Dragobeți și Dragobete

Dragobeți și Dragobete @ Cotton Club

Danaga live&dj set

Legenda povestește că Dragobete a fost fiul unei tinere deosebit de frumoase pe nume Dochia și al Duhului Muntelui. La nașterea lui a avut patru ursitoare: Primăvara, care i-a dăruit iubirea, prospețimea florilor și tinerețea fără bătrânețe, Vara care i-a dăruit dulceața fructelor și căldura dragostei, Toamna care i-a oferit un fluier pentru a-i înveseli pe oameni cu cântecele lui, iar cea de-a patra ursitoare, Iarna i-a dat un fâș gros și adidași puma albi cu sclipiri de diamante.

Dragobete s-a bucurat de toate cadourile ursitoarelor, îndrăgit și iubit de toată lumea, iar când a crescut mai mare, tatăl său l-a chemat sus pe munte, unde picior de om nu călcase vreodată, pentru a proteja natura și animalele și să-l răpună pe Valentin, zmeul cel ticălos și să-l trimită înapoi în țara lui de la miazănoapte.

Apoi, Dragobete a învățat toate tainele vieții și ale naturii, transformându-se el însuși într-un duh al muntelui, protejând suflarea omenească și animalele totodată. Primăvara, Dragobete cântă la fluierul său primit de la ursitoare, cântecele sale auzindu-se de sus de pe munte. Se spune că oricine le aude, va avea parte de noroc și va fi înconjurat de iubire și iubite toată viața.

Suport: 20 RON

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută