Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Dosarul Brâncoveanu

„Dosarul Brâncoveanu” de Adrian Iclenzan și Laurențiu Blaga

Distribuţia:

Mihai Giurițan

Regia: Mihai Lungeanu

Sinopsis

Spectacolul ,,Dosarul Brâncoveanu” are la bază textul scris de Adrian Iclenzan și Laurenţiu Blaga.

Acest text a câștigat concursul ,,Brâncoveanu 300” (organizat în anul 2014 la Târgu-Mureș).

Textul, prezentat sub forma unor spectacole lectură, în regia autorilor, precum și în regia lui Mihai Lungeanu, reprezintă o perspectivă proaspătă asupra destinului celui care a fost Constantin Brâncoveanu.

Ce înseamnă să fii sfânt? Este sfinţenia un instrument ideologic? Cine ar fi astăzi Constantin Brâncoveanu în mentalul colectiv?

Istorie scrisă și nescrisă, reflecții asupra condiției umane, prin discursul de o profunzime cutremurătoare, în interpretarea de mare sensibilitate a actorului Mihai Giurițan, a cărui voce răsună, impunătoare, aducându-ni-l înainte pe sfântul martir și binecredinciosul voievod Constantin Brâncoveanu.

,,Dosarul Brâncoveanu” poate fi ‘deschis’, pe termen nelimitat, de către publicul care dorește să-i cunoască paginile încărcate de istorie, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu”, începând cu data de 16 octombrie 2019, prin reprezentațiile viitoare, la care sunteți invitați.

Adi Iclenzan este regizor și cadru didactic asociat (la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș unde este și doctorand). Din anul 2007 a regizat mai multe spectacole în teatre din Târgu-Mureș, Brașov, Galați și Iași. Este cunoscut publicului brașovean pentre spectacolele realizate la Teatrul ,,Sică Alexandrescu” (,,Copilul Problemă”, ,,Un cuplu ciudat”, ,,Autostrada”, ,,Cu inima în pungă”).

Laurențiu Blaga este secretar artistic al Companiei ,,Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș. Teatrolog, regizor și scriitor, Laurențiu Blaga este autor al volumelor de versuri ,,Rai de ocazie”, ,,Sevraj” și ,,Singurul Dumnezeu disponibil” precum și al monografiei ,,GUGA”. Piesa scrisă de el, ,,Întoarcerea” a fost nominalizată la concursul UNITER – cea mai bună piesă a anului 2018.

Sursa: Teatrul Sică Alexandrescu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută