Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Dora Gaitanovici – Lansare album “Descântec” @ Rockstadt Brașov

Dora Gaitanovici - Lansare album "Descântec" @ Rockstadt Brașov

Dora Gaitanovici – Lansare album “Descântec” @ Rockstadt Brașov

Dora Gaitanovici continuă turneul de promovare a albumului „Descântec” și va reveni pe 5 mai în Brașov, la Rockstadt.

Primul album Dora Gaitanovici a fost lansat în luna decembrie 2022 printr-un concert Sold Out. Aproape toate piesele și-au găsit locul lor în puzzle.

Dacă ne detașăm și îl privim de la distanță e și mai surprinzător. Are ceva mistic, ceva magic, a reușit să scoată din noi lucruri pe care nici nu știam că le ascundem.
Nu pare a fi genul de muzică pe care să o asculți, așa, pe fundal în timpul unei discuții sau în mașină. Asta depinde de gusturile fiecăruia, dar e ceva ce nu te lasă să asculți pasiv, să nu fii atent. Așa ne-a ieșit, direct din suflet. Am vrut să fie al nostru, autentic și așa suntem noi.

Vedem albumul „Descântec” ca pe o încercare, un strigăt de adunare. Vrem să vedem cine e cu noi, cine se mai regăsește în stilul ăsta aglomerat, dar în același timp liric, uneori narativ, alteori dur, plin cu de toate din toate părțile. E totodată un experiment, cât și ceva foarte prețios în care ne-am pus pe noi înșine, cu totul.

Asta vrem să spunem și la lansare – o poveste. Povestea noastră și cum am ajuns să facem asta… și că vrem să facem asta toată viața.
Un album ca un puzzle, în care piesele se întrepătrund și se leagă între ele în cele mai surprinzătoare moduri. Patru povești cu patru teme diferite, fiecare dintre ele cu câte două personaje. Noi le-am dat o voce și le-am transformat în muzică.

Din punct de vedere stilistic nu am urmărit ceva anume. E clar că merge spre prog. Inspirația folclorică este imensă, dar resimțită discret.
Ăștia suntem noi: Dora Gaitanovici – voce, pian, instrumente de suflat, Dani Bușoi – chitară și voce, Dante – chitară, Dimitrie Milea – bas, Denis Costache – vioară
și Codruț Bulfan = tobe.

Voi sunteți ultima piesă din puzzle care lipsește. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Vă așteptăm la lansare!

Bilete: iabilet.ro

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută