Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

DokStation prezintă: DakhaBrakha @ Expirat

DokStation prezintă: DakhaBrakha

DokStation prezintă: DakhaBrakha @ Expirat

  • Acces: 21:00
  • Concert: 22:00

 

DakhaBrakha

Îndrăgita formație ethno-chaos din Ucraina, revine la București și va concerta joi, 21 septembrie, în cadrul celei de-a 7-a ediții DokStation Music Documentary Film Festival.

Povestea DakhaBrakha („dă/ia”, în limba ucraineană veche) începe odată cu Revoluția Portocalie din 2004. Regizorul de teatru avangardist Vlad Troițki își dorește să înregistreze și să conserve folclorul ucrainean și să înlocuiască influențele estice cu cele occidentale. Astfel, trupa începe să combine versuri și melodii tradiționale cu ritmuri jazz și world music, din Africa până în Australia, bucurându-se de aprecierea criticilor. De atunci, cei patru muzicieni au susținut turnee ample în Europa, Asia și America, concertând și la Glastonbury, în 2016 și 2022.

 

Concertele DakhaBrakha sunt experiențe unice, în care sound-ul instrumentelor tradiționale se îmbină cu mesajul puternic al versurilor, într-un performance captivant, de neuitat.

După declanșarea războiului din Ucraina, DakhaBrakha își asumă rolul de a promova cultura ucraineană și a transmite mesaje de pace prin intermediul muzicii, în turnee internaționale.

 

DokStation Music Documentary Film Festival

DokStation Music Documentary Film Festival este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale Capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte – filmul și muzica – , prin proiecții de filme documentare muzicale, concerte live și evenimente conexe, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.

Ajuns la a șaptea ediție, singurul festival din țară dedicat documentarelor muzicale revine, în perioada 20-24 septembrie 2023, cu o selecție de filme, majoritatea în premieră națională, ce vor fi proiectate în mai multe spații din București. Programul complet, în curând

 

Bilete online aici

Prețul unui bilet este: 80 lei (early bird – primele 100 bilete) / 100 lei (presale) / 120 lei (în ziua evenimentului)

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Expirat

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută