Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Discuție despre volumul ”Cazul Ponta. Reconstituirea celui mai infam plagiat din istoria României”

Editura Humanitas și Librăria Humanitas Cluj (str.Universității, nr. 4) vă invită la o discuție pornind de la volumul „Cazul Ponta. Reconstiturea celui mai infam plagiat din istoria României” de Emilia Șercan, apărut de curând la Editura Humanitas.

Participă, alături de autoare, Codruța Simina și Ciprian Mihali.

" "

De ce cazul plagiatului lui Ponta este de fapt „cel mai infam“, de vreme ce toate plagiatele, ca acte în sine, fiind furturi, sunt infame?
Pentru că plagiatul lui Victor Ponta are un „prestigiu“ unic: a fost primul al unui prim-ministru, din cele trei plagiate de prim-miniștri pe care le-a trăit România (lui Victor Ponta li s-au alăturat Mihai Tudose și Nicolae Ciucă).
Pentru că plagiatorul fusese procuror.
Pentru că a folosit funcția de prim-ministru pentru a pune în mișcare un enorm angrenaj menit să-i mușamalizeze fapta.
Pentru că ministrul educației din guvernul Ponta (Liviu Pop) a tăiat curentul în sala în care lucra Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), cu câteva minute înainte ca acesta să pronunțe decizia de plagiat.
Pentru că a patentat un „model Ponta“ al mecanismelor de reabilitare a politicienilor-hoți de lucrări doctorale.
Și, în sfârșit, pentru că nimeni dintre „marii plagiatori“ nu și-a comentat cu mai mult cinism și nerușinare fapta, făcând din sfidarea unei întregi țări și a ideii de legalitate o politică de stat.

Sursa: Humanitas

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută