Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

Magia Filmelor la Cinema Astra: Die Hard (1988) / Greu de ucis

greu de ucis

Magia Filmelor la Cinema AstraDie Hard (1988) / Greu de ucis

Această megaproducție care l-a transformat peste noapte într-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film în 1988 cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis îl interpretează pe neconvenționalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocați într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află și soția sa.

Invocând motive politice, organizația teroristă care a pus stăpânire pe clădirea Nakatomi amenință autoritățile cu uciderea ostaticilor dacă acestea nu le soluționează revendicările. În fapt, organizația condusă de maleficul Hans Gruber (Alan Rickman) are două planuri: să fure 600 de milioane de dolari închiși într-un seif superperformant aflat în clădire și să lichideze toți ostaticii.

Venit să se împace cu soția sa, Holly, care vrea să-i dea papucii, John McClane nici nu bănuiește ce-l așteaptă. El ajunge să fie singurul polițist care reușește să pătrundă în iadul din Nakatomi. Când află că și Holly (Bonnie Bedelia) este printre captivi, chestiunea devine una personală. Sfidând ordinele poliției din Los Angeles, John McClane, care nu se teme de nimic, ci – în mod ironic – doar de inălțimi, ia totul pe cont propriu.

Confruntarea cu teroriștii – majoritatea niste bestii umane – are loc pe trei planuri: fizic, psihic și strategic. Tăiat, lovit, împușcat, deprimat, dar fără să-și piardă întunecatul și cinicul său simț al umorului, John McClane își va folosi viclenia, creierul și mușchii pentru a izbândi. Ajutorul său va fi sergentul Al Powell care îi va furniza informații utile din afara clădirii.

Greu de ucis alternează tirul gloanțelor cu răsturnările de situație, excelând în efecte speciale și cascadorii, considerate de mulți unele dintre cele mai periculoase din istoria filmului. Fantastica presiune psihologică și vorbele de duh marca Bruce Willis dau sarea și piperul acestui thriller al cărui succes a determinat turnarea altor patru până în prezent. Producătorii filmului sunt aceiași care au realizat și Predator.

greu de ucis

Die Hard (1988) / Greu de ucis

  • Vineri, 30 decembrie 2022
  • ora 19.00
  • Regia: John McTiernan
  • Cu: Bruce Willis
  • Gen film: Acţiune, Crimă, Dramă, Thriller
  • Durata: 131 minute

 

Trailer: 

Ștafeta Bucuriei. Dă distracția mai departe

Vino în perioada 30 noiembrie – 30 decembrie la cinema Astra cu o jucărie nouă și oferă o mică bucurie pentru unul dintre copiii ajutați de Fundatia Bucuria Darului.

Acceptăm și jucării folosite dar vă rugăm să fie îngrijite, curate și funcționale! Dacă ambalați jucăriile vă rugăm să atașați un bilet cu următorarele informații: vârstă copil, fetiță sau băiat. #Mulțumim

Accesul la filme este gratuit și nu este condiționat de donarea unor jucării!

Partener: Primăria Municipiului Brașov.

greu de ucis

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email