Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Dezbaterea „Migrația forței de muncă și familiile transnaționale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul de Istorie a Moldovei și Centrul Cultural German Iași vă invită să participați la dezbaterea „Migrația forței de muncă și familiile transnaționale” care va avea loc joi, 19 mai 2022, ora 18.00, la Palatul Culturii din Iași, Sala „I. D. Berindei”.

Invitații evenimentului sunt dr. Alina Botezat, cercetător la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” și dr. Alexandru-Laurențiu Cohal, cercetător la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” din Iași. Moderatorul acestui dialog public va fi dr. Alexander Rubel, Director al Centrului Cultural German Iași.

Dezbaterea cu tema „Migraţia forţei de muncă şi familiile transnaţionale” este organizată în cadrul proiectului expoziţional „LUCRURI CARE DOR. Poveşti şi amintiri ale unor familii transnaţionale”, prezentat la Palatul Culturii – Muzeul de Istorie a Moldovei.

Evenimentul va facilita dialogul între participanţi pe marginea răspunsurilor la următoarele întrebări:
– Ce spun datele oficiale despre plecarea părinţilor la muncă în străinătate şi situaţia copiilor rămaşi acasă?
– Cum afectează plecarea părinţilor la muncă în străinătate situaţia şcolară a copiilor rămaşi acasă?
– La ce vulnerabilităţi sunt expuşi copiii care provin din familii, în care cel puţin un părinte este plecat la muncă peste hotare?
– Ce măsuri s-ar putea lua la nivel guvernamental pentru a răspunde nevoilor familiilor afectate de fenomenul migraţiei?
– Cum se redefinesc identitatea şi politicile lingvistice ale Europei şi ale României în contextul migraţiei?

Participarea la eveniment este liberă. Dezbaterea se adresează atât publicului specializat, cât şi publicului larg, respectiv tinerilor interesaţi de înţelegerea adecvată a impactului social, psihologic şi economic al migraţiei forţei de muncă.

Vă aşteptăm cu drag!

Sursa: Amon News

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută