Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Despina Vandi

Despina Vandi

Despina Vandi, una dintre cele mai apreciate și mai remarcabile voci ale Greciei, ne va fermeca încă o dată, cu un concert la Sala Palatului, pe 6 decembrie. Artista se întoarce în România după nouă ani, pentru a hipnotiza publicul pe ritmuri de pop cu influențe puternice din muzica tradițională grecească.

A devenit rapid cunoscută după ce a atras atenția renumitului cântăreț grec Vassilis Karras, care i-a oferit șansa de a cânta cu el seară de seară în clubul său din Salonic. Vandi a obținut, la scurt timp după, primul ei contract de înregistrare.

 

Smile At Me”, albumul ei de debut, a fost lansat în 1994 de Minos-EMI. Succesul celui de-al doilea album, „It’s You I’m Waiting For”, a marcat un punct de cotitură pentru Vandi și i-a consolidat statutul de simbol al muzicii pop. Albumul conținea mai multe piese care au devenit, ulterior, single-uri de succes, contribuind astfel la stabilirea unei reputații solide și a unui număr considerabil de fani.

Vandi și-a unit forțele cu renumitul compozitor și producător grec Phoebus în 1997. Rezultatul a fost „Ten Commandments”, cel de-al treilea album de studio al ei, care a ajuns la statutul de platină extrem de rapid.

Vandi și Phoebus au lansat albumul „Gia” în 2001, după ce au semnat cu Heaven Music. În decurs de două săptămâni, albumului i-au fost acordate 5 certificate de platină în Grecia și 4 în Cipru, iar Vandi a câștigat premiul World Music Award 2002 pentru cel mai bine vândut artist grec.

Sursa: Sala Palatului

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută