Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/11/2022

„Descoperă. Viața pe gheață” – atelier pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor

Anastase Stefania De Anastase Stefania
Comentarii „Descoperă. Viața pe gheață” – atelier pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor Share „Descoperă. Viața pe gheață” – atelier pentru copiii cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor
Viața pe gheață

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria atelierelor „Descoperă” adaptate copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor.

A treia temă din seria „Descoperă” este despre „Viața pe gheață”. Vom descoperi cine trăiește cocoțat pe crestele înghețate, cine se dă precum săniuța pe dunele de zăpadă, cum reușesc să supraviețuiască frigului animalele din zonele reci ale Globului.

 

Vom privi îndeaproape exponate din colecțiile Muzeului, vom poposi și în fața dioramelor din Muzeu care au legătură cu tema atelierului. Totodată, vom vorbi despre animalele pe care le recunoaștem și ce curiozități și povești știm despre ele.

Ne vom lăsa inspirați de povestea lor, de atmosferă, ne vom imagina și crea lucruri interesante.

 

  • Nu există restricție legată de vârstă. Toți participanții cu cerințe educaționale speciale și prietenii lor sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice și practice.

Dorim să oferim tuturor o experiență educațională și distractivă de calitate, descoperind împreună cu echipa Muzeului aspecte legate de viața animalelor care trăiesc în condiții extreme, adaptările la temperaturi scăzute, necesitatea protejării și conservării zonelor reci ale Pământului, precum și a viețuitoarelor din aceste zone.

 

Atelierul va avea și o parte practică, toate activitățile vor fi „îmbrăcate” în muzică lină și mișcare, astfel încât fiecare participant să se bucure în cadrul Muzeului de o oră minunată alături de familie și prieteni.

Totodată, sperăm că toți participanții se vor întoarce acasă cu amintirea frumoasă „am descoperit la Muzeul Antipa” bine întipărită în minte.

 

  • Participarea la ateliere este gratuită, în limita a 10 locuri disponibile, cu înscrierea în prealabil, folosind formularul pentru înscrierehttps://forms.gle/Vkz6a7qR4Lq32M4H7

Sursa: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.