Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Dans

Dans popular @ Cetatea Târgu Mureș

Dans popular

Dans popular @ Cetatea Târgu Mureș

Membrii ansamblului de dans popular “Fordulj Kispej Lovam” au fost inițial reuniți din iubirea față de cai și legătura lor cu viața ecvestră.

Membrii ansamblului sunt, fără excepție, instructori de dans, foști profesori și artiști, care consideră că misiunea lor este să educe prin dans și cultură, să întărească relația oamenilor cu cultura populară și să atragă atenția asupra valorilor artei populare, străbătând an de an zonele rurale cu spectacole de dans și organizând casa dansului în satele mici.

Ansamblul compus din zece bărbați se concentrează pe momente de dans care reprezintă viața militară, lumea păstorească și, în general, viața tradițională a bărbaților maghiari din trecut. Improvizarea și individualitatea dansatorilor are o importanță deosebită în spectacolele lor.

La Sărbătoarea Meșteșugurilor Ardelenești, ei vor prezenta spectacolul lor “Pásztortáncok, verbunkok és legényesek a Kárpát-medencéből” (Dansuri păstorești, bărbunc din Bazinul Carpatic) pe scena Figura în data de 23 septembrie, începând cu ora 19.00.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email