Dâmbovița Delivery 2024
Dâmbovița Delivery 2024 deschide strada și râul pe 21-22 septembrie pentru cea de-a 5-a ediție, promițând un weekend plin de activități captivante, artă și sustenabilitate pe malurile Dâmboviței. În zona Timpuri Noi – Mihai Bravu, Splaiul Unirii va deveni pietonal, transformându-se într-un spațiu vibrant unde comunitatea bucureșteană se va putea reconecta cu râul orașului.
Ce te așteaptă la Dâmbovița Delivery 2024?
1. Activități pe apă: Explorează râul dintr-o perspectivă nouă, cu plimbări cu canotca Patzaichin, caiac sau stand-up paddleboarding – o experiență unică chiar în centrul orașului.
2. Sustenabilitate și inițiative comunitare:
Evenimentul promovează implicarea în activități sustenabile:
– Ateliere de ecologie pentru copii
– Workshopuri de reciclare creativă
– Schimb de plante pentru iubitorii de grădinărit urban
– Atelier de măsurare a calității aerului cu senzori portabili
– Târgul Deznod unde vei găsi o mulțime de obiecte vestimentare second-chance
Îți poți rezerva locul la: Atelierul “Dâmbovița Buen Vivir-ului” – unde ne propunem să construim un scenariu pozitiv, creativ și îndrăzneț, privind potențialul râului de a contribui la regenerarea Bucureștiului, ținând cont de diverse provocări, în special cele climatice.
3. Dialog pe firul apei:
Discuțiile din cadrul acțiunii Dialog pe firul apei vor aduce în prim-plan subiecte de interes public, precum: sustenabilitatea urbană, ecologia și rolul râului în transformarea orașului. Experți din domenii precum sociologie, arhitectură, antropologie, istorie, artă și cultură vor explora potențialul Dâmboviței de a deveni un catalizator pentru un viitor mai verde și mai sustenabil.
4. Instalații artistice și expoziții:
Dâmbovița Delivery 2024 aduce arta în inima orașului printr-o serie expoziții și instalații artistice de mari dimensiuni amplasate pe malurile râului.
Aceste opere, concepute de artiști locali aduc un plus de estetică urbană, servind simultan drept puncte de reflecție asupra relației dintre oraș și natură.
Instalațiile și expozițiile create de Florin Cobuz, Andrei Răducanu, Rucsandra Pop, Parcul Natural Văcărești, Raluca Pavel, Grupul de Inițiativă Civică Timpuri Noi, Misha Diaconu, Ana Lambru, Alina Ușurelu și Augmented Space Agency vor aborda teme precum ecologia, urbanismul și sustenabilitatea, folosind materiale neconvenționale sau reciclate, și vor încuraja publicul să interacționeze direct cu arta.
Aceste structuri impresionante vor transforma malurile Dâmboviței într-o galerie urbană în aer liber, promovând implicarea artistică și conștientizarea problemelor de mediu.
5. Ateliere creative: De la bricolaj și tâmplărie până la design botanic și serigrafie, atelierele vor dezvolta creativitatea participanților de toate vârstele.
Îți poți rezerva locul la:
– Cursul de design botanic cu Ana Constantinescu
– Cursul de prelucare lemn cu Lucian Mihăilescu
– Atelier teatru de umbre cu Ana Lambru / Free Puppet Theatre
– Atelier creativ de upcycling “What if Waste is Considered Beautiful?”- Reper 21
6. Artă urbană și tururi ghidate: Descoperă lucrări de graffiti, stencil pe asfalt, DIY Stickers, și explorează cele mai interesante lucrări de street art alături de un ghid cu experiență. Plus un treasure hunt urban cu premii surpriză!
Rezervă-ți locul la:
– Treasure Hunt – Alternative Bucharest
– Graffiti workshop – Alternative Bucharest
– Tur Ghidat – Alternative Bucharest
7. Sport, dans și relaxare: Crossfit, calisthenics, yoga pe ponton și sesiuni de dans contemporan te așteaptă pe malurile Dâmboviței. Seara, DJ locali vor aduce ritmurile care vor transforma zona într-o adevărată petrecere urbană.
Îți poți rezerva locul la:
– Atelier mișcare somatică – QiGong cu Corina Șandru
– Atelier creativ-senzorial cu Corina Șandru
– Corpul conștient – atelier de dans contemporan pentru copii de 6 – 7 ani, susținut de Eva Danciu
– Atelier de dans contemporan pentru adulți susținut de Carmen Coțofană
8. Proiecții de filme: Încheiem weekendul cu filme în aer liber, inclusiv documentarul “IVAN – Omul cu rădăcini în ape.”
Când? 21-22 septembrie 2024
Unde? Splaiul Unirii, zona Timpuri Noi – Mihai Bravu
Intrare liberă – toate activitățile sunt gratuite!
Mai multe detalii puteți afla de aici
Despre organizatori:
Nod Makerspace este un centru cultural-creativ de dimensiuni mari: atât o platformă tehnică ce oferă mijloace de prototipare, producție, consultanță, cât și un hub cultural și spațiu de interacțiune pentru start-up-uri creative. Misiunea Nod Makerspace implică și organizarea de evenimente relevante pentru oraș și pentru comunitățile creative: conferințe, concursuri de design, târg de design local, cursuri practice, activări urbane.
Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a luat naștere în 2010 la inițiativa multiplului campion european, mondial și olimpic la kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, și a arhitectului Teodor Frolu. Susține protejarea diversității culturale şi naturale a zonelor cu ape din România, promovarea patrimoniului hidrografic românesc, a profilului cultural și natural local, practicarea mișcării în aer liber și a unui stil de viață sănătos. Dezvoltă programe de antreprenoriat social ancorate în activități de consultare publică pentru a identifica direcțiile de dezvoltare potrivite pentru comunitățile cărora li se adresează.
Proiectul este co-organizat și realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, înființat în 2017 pentru punerea în operă a prevederilor europene și a celor din documentele Organizației Națiunilor Unite în materie de dezvoltare. În acest sens, Departamentul coordonează la nivel național activitățile de implementare rezultate din setul de 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă – ODD ale Agendei 2030.
Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?
- Calendar Evenimente din România
- Calendar Evenimente din București
- Program Filme București
- Calendar Festivaluri Romania
—
Sursa: Facebook Nod Markerspace