Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Curajul de a fi tu însuţi – Şcoală de vară pentru adolescenţi

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, zilnic: luni (22), marţi (23), miercuri (24), joi (25), vineri (26) august.

Atelier despre autenticitate pentru adolescenţi /

Atelierul se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani care sunt preocupaţi de dezvoltarea personală, de exprimarea propriei valori, de relaţia cu ei înşişi şi cu ceilalţi. Vârsta adolescenţei este vârsta întrebărilor, a prieteniilor, a exprimării şi descoperirii de sine. A fi tu însuţi este refrenul pe care îl tot intonăm, dar ce mai înseamnă azi a trăi în acord cu tine, a fi autentic şi, totodată, a fi acceptat aşa cum eşti?

A fi autentic nu înseamnă doar a fi original. Autenticitatea este un ideal care presupune să te cunoşti pe tine, să te exprimi liber, să fii în contact cu corpul şi cu emoţiile tale. Autenticitatea este strâns legată de libertate, de relaţia cu ceilalţi şi de posibilitatea fericirii. Ea nu este o stare la care ajungi, ci un proiect care constă în experimentarea vieţii, în depăşirea propriilor limite, în luarea unor decizii prin care să rămânem fideli nouă înşine.

În cadrul acestui atelier, participanţii se vor familiariza cu modul filozofic de a-şi chestiona propria viaţă, ceea ce le va permite să formuleze întrebările potrivite cu privire la propriul stil de viaţă, la alegerile lor, la relaţiile lor etc. Acest atelier îşi propune să deschidă un spaţiu de dialog şi să fie un prilej de a lua contact şi de a ne împrieteni cu noi înşine.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută