Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Culinar

Crama Mircești @ JUNO Wine Garden

Crama Mircești

Crama Mircești @ JUNO Wine Garden

𝗖𝗿𝗮𝗺𝗮 𝘀𝗮̆𝗽𝘁𝗮̆𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗶 𝟭𝟯-𝟭𝟵 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲

Vara aceasta fiecare săptămână o dedicăm unei crame partenere, cu terroirul, aromele și poveștile ei. Până redeschidem grădina vi le prezentăm, una câte una.

Povestea Crama Mircești este una despre întoarcere acasă. Este povestea lui Arcadie Foșnea, proprietarul și oenologul cramei, care a plecat din satul natal la 19 ani pentru a studia viticultură și oenologie în Germania. Iar apoi s-a întors în același sat și în 2011 a plantat primii butași din ceea ce urma să devină Crama Mircești.

Acum podgoria se întinde pe 15 hectare care acoperă dealurile Măgurii, pe pante cu o înclinare de până la 30° într-o regiune unică la o altitudine de 360 de metri peste nivelul mării (cea mai înaltă podgorie din Republica Moldova).

Condiţiile climaterice de aici sunt comparabile cu regiunile vinicole din sudul Germaniei (valea râului Rin) şi nordul Italiei, iar fiecare soi este sădit pe panta potrivită exact pentru el. Pe lângă Pinot Noir, Saperavi, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, cresc cu drag și cu respect soiuri tradiționale autohtone – Feteasca Neagră, Rara Neagră, Feteasca Regală, Feteasca Albă.

Crama include și conacul alb, în stil brâncovenesc care din 2011 a fost readus la viață iar in 2020 deschis ca pensiune turistică.

𝗗𝗲𝗴𝘂𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝟭𝟯 & 𝟭𝟰 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟴.𝟬𝟬

Te așteptăm să descoperim vinurile lor împreună, îndrumați de Master Sommelier Cornel Henika, în două serii de degustări oferite de cramă pe 13 și 14 iulie. Apoi ele vor fi disponibile la pahar în grădină până pe 19.07, să le poți încerca pe toate.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută