Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Concert SUB-RADIO @ Centrul Cultural Reduta Brașov

Concert SUB-RADIO @ Centrul Cultural Reduta Brașov

Concert SUB-RADIO @ Centrul Cultural Reduta Brașov

Ambasada SUA în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă invită în data de 9 mai, de la ora 19.00 la concertul extraordinar al trupei SUB – RADIO, ambasadori ai muzicii americane indie în România. INTRAREA ESTE LIBERĂ!

SUB – RADIO
Puține trupe independente americane au avut o carieră atât de bogată și de plină de imprevizibil, precum cvintetul de muzică indie-pop Sub-Radio. Înființată în Washington DC de un grup de prieteni în vremea când erau doar copii, trupa a început să devină cunoscută prin concerte live electrizante și un șir întreg de melodii lansate, creație proprie.
Prima înregistrare, Same Train // Different Station, a avut loc atunci cand membrii trupei terminau facultatea, în 2016, și combină genul pop-punk cu cel indie-pop.

În 2017, Sub-Radio a început să lanseze câte un single pe lună, din aprilie până în septembrie, în paralel cu un tur regional și apariția la Festivalul de Muzică Firefly. Aparițiile lor ieșite din comun le-au adus mulți fani noi, EP-ul rezultat, Headfirst, fiind cea mai bună melodie a lor de până atunci, incluzând single-ul extrem de apreciat ,,Flashback,” care a strâns mai mult de trei milioane de vizualizări pe toate platformele.

În urma lansării în 2020 a EP-ului Thoughts Lights Colors Sounds, produs de Andrew Maury (Shawn Mendes, Lizzo, COIN), trupa a început un ,,tur virtual” în timpul pandemiei, cu live-streaming-uri care au atras mai mult de 20 de milioane de vizualizări și au creat o comunitate internațională de fani Sub-Radio. Trupa a semnat un contract în 2022 cu compania de muzică indie Th3rd Brain, anuntând o serie de noi concerte în cadrul unui turneu în toată America.

Componența trupei: Matthew Prodanovich, Adam Bradley, Michael Pereira, Kyle Cochran și John Fengya.

Matthew Prodanovich are 29 de ani și a început să cânte la chitară clasică pe când avea 12 ani. A început să scrie cântece și a format un band cu prietenii săi din copilărie, care studiau de asemenea chitară clasică. Trupa s-a numit în cele din urmă Sub-Radio.

În timpul liceului, Matthew și-a completat studiile muzicale absolvind la James Madison University. În aceeași perioadă cu studiile universitare, a studiat și chitara clasică pentru trei ani. Talentul său și studiile muzicale i-au permis să își extindă și perfectioneze abilitățile muzicale.

În timp ce Matthew era încă în facultate, Sub-Radio s-a transformat rapid într-o trupă cu succes, care a trecut de la concertele în localuri în oraș la turnee cu sute de spectacole pe întreg teritoriul SUA. Matthew trăiește acum în suburbiile orașului Washington, D.C. și continuă să scrie și să cânte cu Sub-Radio.

Adam Bradley, 29 de ani, compune cântece încă din clasa a șaptea, când a început cursurile de chitară clasică. De atunci, a devenit liderului trupei care s-a numit în cele din urmă Sub-Radio. Calitățile sale vocale deosebite l-au facut să fie comparat cu faimoșii Adam Levine și Freddie Mercury. Bradley a absolvit American University în Washington, DC. Trăiește în Silver Spring, statul american Maryland și are două pisici.

Michael Pereira, 28 de ani, este bateristul trupei Sub-Radio. Este o fire curioasă, pasionat fiind de a învăța și a explora lucruri noi. Muzician autodidact, el s-a alăturat trupei pe când avea 16 ani, descoperind bucuria de a cânta cu prietenii lui cei mai buni. Este cunoscut pentru energia lui și bucuria cu care cântă pe scenă. Entuziasmul său, faptul că provine dintr-o familie cu origini etnice diferite și pasiunea sa de a călători pentru concertele Sub-Radio l-au transformat într-un adevărat magnet pentru fanii trupei.

Este o persoană cu idealuri inalte, cu o imensă gratitudine pentru ce îi oferă viața și crede că este suficient un zâmbet ca să schimbi în bine ziua cuiva.

Kyle Cochran, 27 de ani, este cel mai nou membru Sub-Radio. Dragostea lui pentru muzică a început de când lovea cu lingurile de lemn cratițele din bucătăria mamei, dar conexiunea reală cu muzica s-a produs când a ținut în mâini pentru prima oară o chitară, la 12 ani.

În timpul acestor ani de debut, a înființat sau a făcut parte din mai multe trupe și, înainte de a absolvi facultatea, Kyle preda deja lecții de chitară elevilor care doreau acest lucru. Kyle a absolvit studii muzicale la James Madison University, perioadă în care i-a cunoscut pe membrii inițiali ai trupei Sub-Radio, deși nu a intrat în trupă decât după alți câțiva ani. Studiile în domeniul muzical l-au ajutat să lucreze în industria muzicală, la evenimente live, sonorizare și înregistrări de studio, înainte de a intra în trupa Sub-Radio în 2019. În prezent locuiește în Leesburg, Virginia.

John Fengya, 28 de ani, cântă la keyboard și are rol de backing chitară și backing vocal pentru Sub-Radio. A început studiile muzicale la opt ani, pianul fiind primul instrument pe care l-a studiat. La 12 ani, s-a înscris la cursurile de chitară de la școală, moment în care l-a cunoscut pe viitorul chitarist Sub-Radio Matthew Prodanovich. Cei doi petreceau deseori timpul împreună, pentru a repeta și a compune împreună; în anii care au urmat, li s-au alăturat alți câțiva prieteni muzicieni, formând baza trupei Sub-Radio de astăzi.

În timpul liceului, Fengya a continuat să ia lecții de pian în particular pe lângă cursurile de chitară la școala. El se mândrește cu nenumărate premii, inclusiv Certificatul de Merit acordat de Societatea Națională pentru Arte și Litere.
În 2015, Fengya a absolvit James Madison University în Harrisonburg, Virginia. De atunci, cântă cu trupa Sub-Radio în cadrul turneelor acesteia, dar își face timp și pentru a lucra în domeniul IT.

Sursa: Centrul Cultural Reduta

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută