Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Concert | Mircea Baniciu & Band @ Porto Arte

Concert | Mircea Baniciu & Band @ Porto Arte

Concert | Mircea Baniciu & Band @ Porto Arte

Mircea Baniciu revine la Timisoara intr-un concert live alaturi de band-ul sau, in data de 13 octombrie 2023.

MIRCEA BANICIU & BAND revine in Timisoara pentru o seara speciala. In aceasta formula, alaturi de colegii sai Vlady Cnejevici si Teo Boar, Mircea Baniciu va interpreta cele mai cunoscute hituri ale carierei sale – Andrii Popa, Vara la Tara, Tristeti Provinciale, Esarfa in Dar, Cantecul ceasorinicarului, Pisica Neagra si multe altele!

Mircea Baniciu este un cantautor si compozitor român, care s-a remarcat în muzica românească la începutul anilor ’70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. A lansat impreuna cu colegii sai 3 albume – Cei ce ne-au dat nume, Mugur de fluier si Cantafabule, care au ramas referinta in muzica romaneasca pana astazi.

După destramarea formatiei Phoenix, începe o carieră solo, timp în care scoate pe piață un EP și 4 albume – Tristeti provinciale, Ploaia, Secunda 1 si Secunda 2. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri, cu care a cântat zece ani, răstimp în care au apărut pe piață 5 albume și un DVD. În 2002 revine în trupa Phoenix pentru o scurta perioada.

Ulterior si-a continuat cariera solo, si a lansat trei albume BEST OF – vol 1 (2008), vol 2 (2010) si vol 3 (2023).

In vara anului 2023 lanseaza albumul Mircea Baniciu – BEST OF – vol 1,2 si 3, care contine cele mai bune 40 de cantece ale carierei sale, compuse si interpretate de el insusi.

Sursa: Porto Arte Timisoara

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută