Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Concert extraordinar la Biserica Neagră, de Ziua Europei

Muzică de orgă și cor într-o coproducție franco-română

Duminică, 8 mai 2022, de la ora 18.00, Biserica Neagră vă invită la Concertul extraordinar cu ocazia Zilei Europei, susținut de Corul Bach al Bisericii Negre și Ansamblul Crescendo din Paris, care vor interpreta lucrări de Franz Liszt, Felix Mendelssohn Bartholdy, Gabriel Fauré și Marțian Negrea sub conducerea muzicală a maestrului Christian Ciuca.

Soliști în cadrul acestui concert franco-român vor fi soprana Melinda Samson (Sibiu) și baritonul Dmytro Rusyniak (Odessa), iar la orgă va cânta Steffen Schlandt. La Paris, la începutul lui aprilie, în bazilica Sainte-Clotilde, cele două coruri au oferit deja această experiență muzicală inedită publicului francez, iar acum muzicienii se vor reuni la Brașov pentru publicul român.

Concertul este sprijinit de către Institutul Cultural Român, Institutul Francez din România, Alianța franceză Brașov și Agenția Consulară a Franței la Braşov.

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.booktes.com, începând cu data de marți, 19 aprilie, sau de la casa de bilete a Bisericii Negre aflată în incinta INSPIRATIO Gift Studio, Curtea Honterus nr. 8. Prețul unui bilet este 50 lei.

Încasările obținute în urma concertului vor fi donate Centrului Comunitar de primire refugiați, care este administrat de municipalitatea brașoveană împreună cu o serie de organizații cu experiență în activitățile cu migranții.

Brașovul este unul din orașele din România care s-a organizat considerabil pentru a gestiona situația din Ucraina. Activitatea Centrului comunitar este susținută de voluntari din partea administrației și a societății civile. Cu ajutorul donațiilor, centrul are posibilitatea de a oferi refugiaților asistență medicală sau juridică, consiliere, hrană, îmbrăcăminte, produse de strictă necesitate și transport la cazare.

Sursa: bisericaneagra.ro

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email