Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Conace şi case boiereşti din România

România are în prezent aproximativ 100 de conace şi case boiereşti ce fac parte din patrimoniul naţional. Pe lângă acestea, există multe altele care încă nu au fost incluse în această listă, deşi merită cu prisosinţă. Multe dintre ele sunt în paragină, altele au fost salvate de oameni inimoşi, care au înţeles că patrimoniul istoric trebuie protejat.

Ce înseamnă conac? O casă boierească la ţară. Deşi sunt clădiri spectaculoase, construite de oameni celebri, şi au fost martore la importante momente istorice, accesul greoi către zona în care se află (sate româneşti pierdute pe hartă) le-a făcut să intre într-un con de umbră din punct de vedere al notorietăţii.

Pe lângă conace deja celebre, cum ar fi cel al Brătienilor, de la Floreşti sau conacul Bellu, de la Urlaţi, vă propunem la acest curs să descoperim conace mai puţin cunoscute sau chiar uitate. Ne vom plimba, într-o călătorie virtuală, pe la conacul lui Mihail Kogălniceanu, de la Murfatlar, conacul Vasile Alecsandri, de la Mirceşti sau conacul lui Alexandru Marghiloman, de la Hagieşti.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Fundaţia Calea Victoriei

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email