Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Comedie Infernală | The Infernal Comedy @ Teatrul Național Timișoara

Comedie Infernală | The Infernal Comedy

Comedie Infernală | The Infernal Comedy @ Teatrul Național Timișoara

Teatrul Național prezintă spectacolul The Infernal Comedy / Comedie Infernală, avându-l ca protagonist pe celebrul actor american John Malkovich.

The Infernal Comedy este un spectacol pe care autorul și regizorul Michael Sturminger l-a scris special pentru celebrul actor, construind un dialog între limbajul vorbit și cel cântat.

Universul sonor – punctat de muzica lui Vivialdi, Mozart, Beethoven, Haydn, Weber, Gluck și Boccherini – este susținut de sopranele Susanne Langbein și Chen Reiss și de renumita orchestră Wiener Akademie Orchester, dirijată de Martin Haselbock, creator al conceptului muzical al spectacolului.

John Malkovich construiește în acest monolog venit de pe linia invizibilă dintre cei vii și cei morți, autobiografia fictivă a criminalului în serie Jack Unterweger, cel care, în anii ’90, a provocat o dezbatere aprinsă privind carisma și psihopatia.

The Infernal Comedy s-a jucat în peste 150 de săli de spectacol din întreaga lume, în țări de pe trei continente.

La Teatrul Național din Timișoara, spectacolul este prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate din cadrul Programului Cultural „Timișoara– Capitală Europeană a Culturii 2023”.

Sursa: Teatrul Național Timișoara

 

 

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

 

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută