Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

“Cioburi de oglindă” cu Maia Morgenstern

Luni, 4 septembrie 2023, ora 19.00
Sala Thalia
Spectacol de muzică și poezie, cu Maia Morgenstern, Marius Călugărița, Paul Ballo, Mihai Murariu, Mihai Pintenaru, Antonela Bârnat, Amanda Aprotosoaei și Corina Băjenaru
Un ziarist în căutare de senzațional. Reporter. Influencer. Vânează senzaționalul. Caută adevărul, prin orice mijloace. Adulmecă, scotocește. Descoperă.
O actriță bătrână. Îndurerată. Singură. Însingurată. Părăsită. (Auto)izolată. Amară. Dezamăgită.
O întâlnire. Un conflict ce explodează la un moment dat. Momentul concesiunii. Al adevărului crud, neplăcut.
Un adevăr smuls dincolo de cuvinte, măști, convenții.
”O întâlnire reprogramată. Comunicare anevoioasă, scrâșnită. Dificilă, abruptă. Fragmentată. O imagine ciobită. Adevărul, cu toții căutam Adevărul! Scormonim, adulmecăm, scrijelim. Da, ce ciudat sună: scrijelim. Jelim. Scrijelim. Din dragoste de Adevăr. De sete după el, după Adevăr. De, sigur. Îl smulgi cu greu, te așteptai la asta: Adevărul se obține cu trudă multă, anevoios. E ca o naștere… cunoști toate acestea, cu sânge și sudoare. Cu lacrimi și dureri, se știe. 
Ce te faci însă când Adevărul îți explodează în fața ca o oglindă spartă?!? Cum gestionezi așchiile unei oglinzi pe care tu însuți ai sfărâmat-o?! Cum te poți apăra de cioburi(le) de oglindă?! Oglinda spartă care îți reflectă realitatea în mii de feluri. Cioburi de oglindă, schije periculoase ale unui Adevăr, multiplicat brusc în mii de ipostaze. Imaginea ta, de care erai atât de sigur, de mulțumit și de încrezător, iat-o împrăștiată care-ncotro, de n-o mai poți nici recunoaște. Nici n-o mai poți pune la loc, nu mai merge reconstituită.
Cioburi de oglindă: tu ai vrut. Tu ai căutat asta.

Cioburi periculoase tăioase, fascinante.” (Maia Morgenstern)

Biletele pot fi achiziționate și în ziua spectacolului, de la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu.

" "

O producție a Teatrului Evreiesc de Stat

Organizator: Asociația UCIMR
Partener: Filarmonica de Stat Sibiu

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută