Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Christmas Jazz – Crăciun magic la TNB – 2022

Christmas Jazz – Crăciun magic la TNB
  • Centrul Cultural European de artă și muzică propune Christmas Jazz – Crăciun magic la TNB

Emy Drăgoi & Grande Orchestra
Grigore Lese & Eduard Adam & TVA

 

Cu ocazia Crăciunului, publicul bucureștean și nu numai, este invitat la o călătorie muzicală în lumea magică a Crăciunului. Un minunat prilej de sărbătoare şi de petrecere a clipelor atât de speciale care preced Crăciunul şi Noul An, într-un spectacol-concert avându-l “la pupitru” pe Emy Drăgoi. Spectacolul se adresează iubitorilor de muzică de toate vârstele.

Repertoriul ales – ce reunește unele dintre cele mai valoroase creaţii muzicale dedicate Crăciunului,(White Christmas, Merry Christmas, Let it Snow, Santa Claus…., Christmas Lights,The Christmas Song, etc), diversitatea ritmurilor: de la jazz la gospel, de la piese care au făcut istorie la improvizaţii şi virtuozitate – conţinutul întregului spectacol şi efectele speciale alese întregesc o reprezentaţie artistică de certă valoare, ce va recompune pe scenă ceva din grandoarea, din emoţia, din atmosfera sărbătorească pe care au adus-o în România  violonistul, dirijorul şi compozitorul olandez Andrei Rieu şi orchestra sa.

 

Spectacolul se desfăşoară sub regia artistică a acordeonistului Emy Drăgoi, considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului şi declarat „Artistul anului„ în Franţa, ţara în care şi-a desăvârşit studiile muzicale. Alături de acesta, vor apărea pe scenă Grand Orchestra – o orchestră ce adună laolaltă instrumentişti de valoare – 20 violonişti, pian, percuţie, bas, chitară etc, Alls’choir – un cor format din  solişti ai Operei Române din Bucureşti, dar şi Magic Violin. De asemenea, alături de cei peste 50 de muzicieni, vor evolua în cadrul spectacolului, maestrul Grigore Leșe, invitatul de onoare al acestui spectacol magic, Eduard Adam – într-o ipostază mai puţin cunoscută, trupa TVA va reîntregi acest tablou de poveste.

Sursa: TNB

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută