Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole

C’est pas grave

”C’est pas grave” (din franceză, „nu este atât de grav”) este un duet de dans contemporan și teatru fizic, care explorează diferitele semnificații ale noțiunii de gravitație în raport cu noțiunea de timp: din câmpurile gravitaționale ale fizicii, care duc la proiectarea performance-ului în spațiu cu un centru spre care tind toate forțele, până la condiția psihologică umană a gravitației, cu accent pe umor și tonuri „luminoase”.
Corpurile celor doi interpreți se rotesc, orbitează, accelerează și încetinește cu regularitate; se atrag și se resping reciproc ca niște magneți. Ele creează peisaje emoționale; stabilesc reguli referitor la geometrie și apoi se sparg; se bat și se leagănă.
Spectacolul a fost conceput ca un sistem interactiv în care publicul este invitat să construiască avioane de hârtie și apoi să le arunce pe scenă pentru a ateriza în spațiul „gravitațional” al interpreților, rupând în mod legitim, astfel, spațiul intim al vederii.
Acțiunile spectatorilor sunt ireversibile, la fel ca direcția timpului care unește trecutul și viitorul într-un prezent instant. Alea iacta est!

O producție: Compania de dans contemporan Cie MF (Franța)

Coregrafie, regie și interpretare: Francesco Colaleo și Maxime Freixas

Asistență coregrafie: Antonia Vitti

Muzică: Marion Julien

Costume: Chiara Defant

Asistent artistic: Nimrod Freed

Manager turneu: Giulia Di Guardo

Coproducție: Festivalul de dans Oriente Occidente (IT), Festivalul de dans Gdansk (PL)

În colaborare cu: Le Croiseur scènes découvertes (FR), Scenario Pubblico – Centro Nazionale di Produzione della Danza (IT), Théâtr’Azur (FR), CND Centre Nationale de la Danse – Lyon (FR) , CCNR/Yuval Pick – Centre Choregraphique Nationale de Rillieaux-la-Pape (FR).

Durata: 55 min

 

Spectacolul este prezentat în cadrul Stagiunii de Dans Contemporan de la Timișoara din octombrie – noiembrie 2022, organizată de Asociația Unfold Motion.

Sursa: Ia Bilet

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email