Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

“Cerere în căsătorie” și “Ursul” @ Teatrul de Stat Constanța

"Cerere în căsătorie" și "Ursul" @ Teatrul de Stat Constanța

“Cerere în căsătorie” și “Ursul” @ Teatrul de Stat Constanța

de A. P. Cehov

În “Cerere în căsătorie” moșierul Ivan Vasilievici Lomov își vizitează vecinul, pe Stepan Stepanovici Ciubukov, cu scopul de a-i cere mâna fetei sale, Natalia Stepanovna. Ciubukov este entuziasmat de această veste, însă între cei doi tineri se crează un conflict neașteptat, uitând cu desăvârșire scopul discuției, pornind ulterior o ceartă bazată pe lucruri irelevante, ce ia forma unei situații comice, stârnind râsul spectatorului.

În “Ursul” acțiunea se petrece în jurul celor două personaje: văduva Elena Ivanovna Popova și moșierul Grigori Stepanovici Smirnov. Smirnov dorește să-și recupereze o datorie mai veche, dar, în urma discuțiilor, cei doi ajung să se aprindă, de aici pornind un scandal monstruos. Traseul celor două personaje este unul extrem de interesant, caracterul lor fiind asemănător, niciunul nu cedează, iar la final, sunt curprinși de pasiune și de sentimentul de iubire.

Studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, specializarea Artele Spectacolului (Actorie), clasa Prof. Univ. Dr. Daniela Vitcu, vor interpreta minunatele personaje ale lui A. P. Cehov, din “Cerere în căsătorie” și “Ursul”, un spectacol regizat de Tania Filip.

Intrarea este gratuită.

Sursa: Facebook – Teatrul de Stat Constanța

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email