Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti

„Cea mai frumoasă soție” – Teatrul de Stat Constanța

Producător: Teatrul de Stat Constanța

„Cea mai frumoasă soție” (cu titlul original „Madame este trop belle”), de Eugène Labiche, este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.

Este un spectacol realizat în premieră pe țară la Constanța, de Mihai Constantin Ranin, căruia îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Personalitate artistică prestigioasă a scenei românești, Mc Ranin este regizor, dar și scenograf (membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România), a trăit zece ani în Franța, unde a studiat, la Sorbona, cu teatrologul de origine română George Banu, dar s-a întors în România, considerând că este mult mai palpitant să trăiești aici.

În Franța a creat două companii teatrale, a colaborat cu Radio France International, Muzeul de Artă Modernă din Paris, Eurodisney și cu mai multe teatre.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. „Dintre toate personajele care mi-au ieșit în cale și pe care viața mi le-a oferit, am selectat burghezul. Prin excelență mediocru, atât în viciile cât și în virtuțile sale, el se află la jumătatea drumului dintre erou și ticălos, dintre sfânt și desfrânat”, spunea dramaturgul referindu-se la opera sa.

 

Distribuția este următoarea:

Montgiscar: Liviu Manolache

Chambrelan: Nicodim Ungureanu

Jeanne: Florina Stănculeţ

Clercy: Andrei Cantaragiu

Ernest: Remus Archip

Octave: Andu Axente

Madame Goberville: Luiza Martinescu

Dl. Goberville: Adrian Dumitrescu

Moulinot: Florin Aioane

Domnişoara: Laura Crăciun

Paznic, Invitat: Cosmin Mihale

Invitată: Diana Vieriu

Invitat: Florentin Roman

Sursa: Teatrul de Stat Constanța/ facebook

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email