Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură Concerte

Cântecul miraculos / Retracing Bartok 2022

Sala Multifuncțională, Consiliul Județean Timiș

Cântecul miraculos / Retracing Bartok 2022

 

29 OCT __ 19:00 __ Sala Multifuncțională, Consiliul Județean Timiș

Luând numele de la faimosul balet a lui Bartók, renumitul duo format din pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban și violistul american nominalizat la Grammy Mat Maneri se întorc la Timișoara pentru The Miraculous Song / Retracing Bartók 2022 .

Comisionat de JazzUpdates și curatoriat împreună cu cei doi muzicieni, conceptul muzical propus pentru această ediție a Retracing Bartók abordează o serie de cântece de recoltă, colinde, piese instrumentale și vocale colectate de Bartók în Transilvania și Banat la începutul secolului XX, pentru a scoate la iveală miracolul și forța vitală a acestor cântece populare prin limbajul improvizației și jazz-ului contemporan.

Fără să poată fi inclus într-o categorie anume, versatilitate sale muzicale, Mat a mai lucrat cu Joe Morris, John Medeski, Tim Berne, Cecil McBee, TK Ramakrishnan, Franz Kogelman, Roy Campbell, Spring Heel Jack, Draze Hoops și apare. pe CD-ul Remixex al Illy B Eats. Celebra revista All About Jazz il descrie in termeni fara echivoc„Mat Maneri a schimbat felul în care lumea jazz-ului ascultă vioara și viola”

Având în vedere originalitatea și singularitatea duo-ului în jazz-ul de astăzi, The Miraculous Song / Retracing Bartók promite să fie un eveniment revelație.

 

concerte-jazz-timisoara

Luican Ban si Mat Maneri -credit foto: Mircea Albutiu

 

Proiectul Retracing Bartók este un proiect multidisciplinar de arheologie culturală, conceput pentru a celebra a extraordinarei diversități și bogății a muzicii românești tradiționale, fiind în același timp o reflecție artistică asupra transformării cântului popular în cultura contemporană și o reconstituire a poveștilor lui Béla Bartók în România și România. a dragostei lui pentru muzica din aceasta parte a lumii.

Dezvoltat de-a lungul mai multor ani deschis cu 2018, Retracing Bartók, propune să identifice și să aducă alături de muzicieni, etnografi, muzeografi, antropologi, artiști vizuali, operatori culturale și instituții într-un proces participativ deschis exploatării patrimoniului cultural prin forme contemporane multidisciplinare. de cunoaștere, facilitare și consolidare a mecanismelor de producție culturală în vederea pregătirii scenei locale pentru anul 2023.

Proiectul Retracing Bartók face parte din programul Timișoara 2023 Capitala Europeană a Culturii și este finanțată de Județean Timiș, prin programul TimCultura 2022.

Partenerigrafic: din Budapesta, Arhivele Bartok din Budapesta, Muzeul de Artă din Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si international prin www.kooltix.com si in format fizic in magazinele Flanco, Diverta, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută