Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Expoziții

Cântând în două lumi

Expoziție Ecaterina Schiwago

“Cântând în două lumi” reprezintă pentru Ecaterina Schiwago o mărturisire de sensibilitate artistică prin simbol, compoziţie, culoare, concept în căutarea ritmului, echilibrului şi armoniei în artă şi în viaţă”. – Prof. univ. Dr Daniela Constantin

 

Prin lucrările pe care ni le prezintă în această expoziție, Ecaterina Schiwago ne împărtășește, odată cu subiectele, compozițiile și paleta sa cromatică, o poveste de viață. Metafora plastică reiterează secvențe ale unor amintiri sălășluite în versurile lui Victor Schiwago (Șuvăgău), căruia îi este dedicat, de altfel, acest eveniment – in memoriam –.

 

Imagini lirice din textele unor piese muzicale celebre ale formației timișorene Phoenix, devenite șlagăre, îndrăgite și astăzi de iubitori ai genului etno-rock, transpar așezate pe pânză cu sensibilitate și cu emoția întâlnirilor într-un spațiu spiritual. Asemeni oricărei forme de artă, pictura conservă în esența ei prezentul, în semne specifice vremii, vorbindu-ne despre un trecut pe care îl proiectează codificat într-o dimensiune simbolică atemporală, asemeni „Canarului”, aripilor și zborului ritmat din tablourile Ecaterinei Schiwago.

 

Mai multe detalii puteți afla de aici

Sursa: Galeria Helios Timisoara

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută