Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Când fericirea se află în trecut

Autor: Furio Bordon

Traducere: Dana Coșeru

 

Regie: Radu Ghilaș

Scenografie și light design: Sebastian Rațiu

Video design: Andrei Cozlac

Sound design: Dragoș Cohal

Mișcare scenică: Lorette Enache

 

Distribuția:

Emil Coșeru

Doina Deleanu

Dumitru Georgescu

 

Durata: 1h 20 min.

 

Preț Bilet:40 lei

 

„Cum este atunci când ești bătrân, cu adevărat bătrân, la 80, 90 de ani? Сe gânduri îți trec prin cap când planurile pe termen lung sunt inutile, când viitorul este previzibil? Ce simți când fericirea se află doar în trecut? Sunt întrebări ce îmi vin în minte foarte des în ultima vreme.

Persoane foarte apropiate și dragi mie îmbătrânesc, devin neputincioase și, din pricina asta, se comportă stângaci, de parcă ar avea un fel de vină. De multe ori încearcă să se izoleze, deși oamenii, în mod special bătrânii, se tem de singurătate, sentiment ce le accentuează vulnerabilitatea și neputința.

Bătrânețea de lângă noi ne este câteodată incomodă, ne ferim să intrăm în contact cu ea, de parcă ar fi o boală contagioasă. Iubim compania oamenilor tineri, energici, care își fac planuri, visează, au viitorul înainte. Să nu uităm, însă, că în fiecare dintre noi crește un bătrân care are nevoie de căldură, de blândețe și, mai ales, de iubire. Putem ignora bătrânii din jurul nostru, dar nu putem alunga bătrânețea care se instalează treptat în noi, încă de la venirea noastră pe lume. Nașterea, viața și moartea reprezintă constante în destinul unui om, doar iubirea este variabila.”  (Radu Ghilaș)

Credit foto: Teatrul Național Iași

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email