„Cancer, Coregrafiat” @ Centrul Cultural Reduta Brașov
Fundația Gabriela Tudor, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Institutul Cultural Român New York în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta vă invită la Spectacolul de dans contemporan ,,Cancer, coregrafiat” în 16 iunie, la ora 19.00.
Spectacolul „Cancer, Coregrafiat” este o călătorie emoțională cathartică și participativă între viață, moarte și dans.
Prezentat în premieră la București, New York și New Jersey și creat de coregraful Cosmin Manolescu, spectacolul are în centrul atenției durerea și viziunile unui personaj masculin, care se confruntă cu boala cancerului de sân, o formă rară însă prezentă și la bărbați, mai puțin însă cunoscută și mediatizată în România.
Spectacolul a fost creat pe baza textului cu același nume scris de dramaturga Cătălina Florescu din New York.
„A vorbi despre durere, despre moarte, despre lucrurile care ne transformă este uman și esențial în același timp, face cumva parte din experiența vieții. Prin acest proiect, inițiat de Cătălina Florescu și pus în scenă de mine într-o variantă participativă, mă întorc în zona dificilă a reîntâlnirii cu cancerul. Încercăm astfel să aducem o rază de speranță și să contribuim la înțelegerea modului în care putem lupta cu demonii și cu problemele societății contemporane.
Nu te poți limita la a face doar spectacole de dans despre iubire și despre frumusețea vieții când oamenii mor lângă tine. În special după pandemie și în contextul războiului actual din Ucraina, cred că e necesar să abordăm și aspectele mai întunecate din noi, inclusiv perspectiva întâlnirii cu moartea.
Spectacolul este construit ca un rollercoaster participativ și scopul este de a-i însoți pe oameni în acest traseu, de a oferi companie și empatie, pentru oameni și pentru viață. Pierderea Gabrielei Tudor în 2009 mi-a modificat radical viața, relația cu oamenii dar, cred eu, și cu dansul.
Prin spectacolul „Cancer, Coregrafiat” și prin cursul WellDance încercăm să creăm un spațiu sigur de întâlnire, în care să vorbim prin dans și mișcare despre durerea acumulată în noi, oferind sprijin și acompaniament celor care au nevoie.” – Cosmin Manolescu în interviul realizat de Beatrice Lăpădat pentru Liternet.Ro.
„Am ales să colaborez cu coregraful Cosmin Manolescu, pentru că cei care am trecut prin șocul pierderii celor dragi suntem marcați pe viață și, cu toate acestea, simțim că dorul nu poate să aibă ultimul cuvânt. Proiectul „Cancer, Coregrafiat” este unic în țară. Este rezultatul unei munci de cercetare care a început odată cu doctoratul meu în SUA și a continuat până astăzi. Este un proiect care are nevoie de vizibilitate pentru că, prin artă, sensibilizăm publicul pe o temă legată de sănătate și prevenție.” – spune Cătălina Florescu, inițiatoarea proiectului.
Spectacolul a avut premiera pe 6 & 7 aprilie la București la sala de spectacole ARCUB și pe 26 aprilie la Jersey Theatre City Center și 28 aprilie la Institutul Cultural Român New York, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului.
Rezervări de locuri
Număr maxim de spectatori: 50 persoane.
Spectacolul este oferit gratuit, însă rezervarea este obligatorie la adresa de info@dans.ro.
La final, spectatorii vor fi invitați să doneze o mică sumă de bani, care va fi oferită asociațiilor de sprijin împotriva cancerului.
credite:
Cancer, Coregrafiat
spectacol realizat pe baza textului dramatic „Cancer, Choreographed” scris de Cătălina Florescu
concept: Cosmin Manolescu
coregrafie și interpretare: Cosmin Manolescu, Cristina Lilienfeld
compoziție muzicală originală: Sabina Ulubeanu
video design: Cinty Ionescu
invitat special: Alina Comănescu
light design și live DJ: Alexandros Raptis
foto: Alina Ușurelu
durată aproximativă: 120 minute
spectacol dedicat memoriei Rodica Dan, Gabriela Tudor și Dean Marijo Russell-O’Grady.
Spectacol co-produs de Fundația Gabriela Tudor, ARCUB – Centrul Cultural al MunicipiuluiBucurești, Institutul Cultural Român New York și prezentat la Brașov în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta în cadrul Proiectului ,,Copacul vieții”, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Sursa: Centrul Cultural Reduta
Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?
- Calendar Evenimente din România
- Calendar Evenimente din Braşov
- Program Filme Brașov
- Calendar Festivaluri Romania