Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Bucharest Percussion Ensemble @ The Pub – Universității

Bucharest Percussion Ensemble

Bucharest Percussion Ensemble @ The Pub – Universității

 

Bucharest Percussion Ensemble este o formație camerală formată din tineri muzicieni care își propun să promoveze instrumentele de percuție și literatura dedicată acestora. Cu o amplă viziune de viitor, membrii ansamblului urmăresc dezvoltarea proiectului în timp, atât din punct de vedere al numărului de concerte, al spațiilor de desfășurare, colaborărilor cu cât mai mulți artiști, și nu în ultimul rând, extinderea repertoriului abordat.

Repertoriu cuprinde lucrări atât din sfera muzicii culte cât și lucrări cu influențe tribale, latino, blues, reggae și funk.

 

Membrii ansamblului :

  • Iulia Bitta – percuționist în cadrul orchestrei Filarmonicii Mihail Jora Bacău
  • Ștefan Ailenei – student al Universității Naționale de Muzică București
  • Vlad Polgar – masterand al Universității Naționale de Muzică București și percuționist în cadrul orchestrei Operei Naționale București
  • Mihai Mînzar – percuționist în cadrul orchestrei Teatrului de Revistă Constantin Tănase
  • Vlad Macsimov – profesor la Liceul de Artă Dinu Lipatti Pitești
  • Alexandru Stroe – percuționist în cadrul orchestrei Operei Naționale București

 

Activitatea ansamblului s-a bazat la început pe dezvoltarea proiectului Percuția pentru toți, un proiect prin care cei 6 muzicieni și-au propus să ducă muzica cultă în școlile și liceele bucureștene. În colaborare cu mai mulți directori de școli și cu o doamnă inspector școlar am reușit să realizăm o serie de 16 concerte dintre care le amintim pe cele susținute la Liceul Teoretic Decebal, Școala Gimnazială Nr. 88, Liceul Teoretic Dante Alighieri, Liceul Ion Barbu și multe altele, unde am avut ocazia să împărtășim cu elevii bucuria de a face muzică. De asemeni, după un articol apărut în ziarul Lumina și un material despre noi difuzat în 2 emisiuni la Radio Trinitas, am fost invitați să concertăm pentru 2 dintre comunitățile de copii din județul Prahova de care se îngrijesc cei de la Alege Școala pentru viață la Măneciu și Comarnic.

 

Ultimele concerte susținute de Bucharest Percussion Ensemble au fost pe 18 septembrie 2022, în cadrul Festivalului Muzicii Mecanice desfășurat la Palatul Culturii din Iași, pe 22 decembrie 2022 la Classical Christmas Market organizat pe esplanade Operei Naționale București, pe 27.02.2023 în cadrul festivalului Classix din Iași și, nu în ultimul rând, pe 25.02.2023 au fost invitați să susțină un concert la deschiderea Sifon Café.

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook The Pub – Universitatii

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută