Meniu Zile și Nopți

Brașov Running Festival 2023

9-10 septembrie, Brașov

Superstarurile atletismului mondial se vor întrece, în septembrie, la Brașov Running Festival 2023

Brașov Running Festival 2023

Brașov Running Festival 2023

9-10 septembrie, Brașov

Superstarurile atletismului mondial se vor întrece, în septembrie, la Brașov Running Festival 2023

Program festival

Brașov Running Festival va avea loc în 9-10 septembrie 2023 și va reuni atleți din top 20 mondial

• Evenimentul propune două curse dedicate profesioniștilor – tRUNsylvania International 10K și European Road Mile;
• Premiile competițiilor dedicate atleților profesioniști depășesc 50.000 de dolari;
• Toți amatorii care doresc să se bucure de mai mult decât o cursă de alergare se pot înscrie pe brasovrun.ro;
• Peste 3.000 de alergători și zeci de mii de spectatori sunt așteptați la cel mai important eveniment atletic al anului în România;
• Competiție sportivă de top și festival la un loc – 3 scene și numeroase concerte în 2 zile;
• Curse speciale pentru copii, dar și pentru persoane cu dizabilități.

Brașov Running Festival, singura și prima competiție de alergare pe șosea din România certificată World Athletics Elite Label, dar și unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei, va avea loc pentru a treia oară la Brașov. Evenimentul va fi găzduit de cartierul Coresi, în perioada 9 – 10 septembrie 2023 și va cuprinde curse dedicate amatorilor, dar și două curse certificate dedicate atleților profesioniști: tRUNsylvania International 10K și European Road Mile, curse mediatizate la nivel mondial.

Brașov Running Festival 2023

Brașov Running Festival a devenit, încă de la prima ediție, un eveniment relevant pe harta mondială a atletismului. Certificarea Elite Label, acordată de World Athletics (Federația Internațională de Atletism), confirmă nivelul de organizare de top, competiția de la Brașov fiind alături de doar alte 20 de astfel de evenimente sportive la nivel european. Traseul ales pentru desfășurarea cursei de profesioniști tRUNsylvania International 10K s-a dovedit a fi unul dintre cele mai rapide din lume, plasând Brașov Running Festival pe locul 10 în rândul celor mai performante curse de alergare pe șosea din lume în 2022, surclasând curse celebre, precum cele din New York, Boston, Madrid, Roma, Istanbul sau Paris.

De altfel, în ediția anterioară, 3 dintre cele mai rapide 10 rezultate pe 10 KM din toate timpurile au fost realizate în cadrul cursei de la Brașov, iar recordul mondial la proba feminină de 10 KM a fost ratat pentru doar 6 secunde.

În ceea ce privește întrecerile pentru amatori, acestea vor fi dedicate atât adulților, cât și juniorilor (restricționat persoanelor născute după 1 ianuarie 2007) și copiilor (restricționat persoanelor născute după 1 ianuarie 2010 / 2012). Astfel, în prima zi a competiției vor avea loc competițiile pentru juniori și copiii, de 3.000 M, 1.200 M și 800 M, cât și o cursă dedicată exclusiv femeilor (Cursa feminină pe tocuri). În cea de-a doua zi a evenimentului vor avea loc cursele de amatori de 5 si 10 KM, dar și cea dedicată persoanelor aflate în scaun cu rotile.

Interviu

Lifestyle/Interviuri

BRASOV RUNNING FESTIVAL | Interviu cu Daniel Santa, organizatorul festivalului

Superstarurile atletismului mondial se vor întrece, în septembrie, la Brașov Running Festival 2023
Caută