Meniu Zile și Nopți

Brașov Running Festival 2022

Brașov 24-25 septembrie 2022

Locația aleasă este Brașovul, datorită poziției sale strategice în centrul țării, ceea ce îl face accesibil pentru iubitorii alergări din întreaga țară. Perspectiva aeroportului Brașov, funcțional din 2022, încurajează planurile de a transforma cursa într-una din cele mai populare din această parte a Europei.

Brașov Running Festival 2022

Brașov

24-25 septembrie 2022​

Locația aleasă este Brașovul, datorită poziției sale strategice în centrul țării, ceea ce îl face accesibil pentru iubitorii alergări din întreaga țară. Perspectiva aeroportului Brașov, funcțional din 2022, încurajează planurile de a transforma cursa într-una din cele mai populare din această parte a Europei.

Brașovul are un renume turistic deosebit, având potențialul de a atrage alergători din țări străine. În egală măsură, evenimentul va promova Brașovul ca destinație pentru sute de copii, părinți, dar și amatori ai alergării din țară, care vor vizita Brașovul, cel mai frumos oraș din România.

”Cartier Coresi” a fost ales ca loc de desfășurare al concursului, pentru că pe lângă aspectul modern și atrăgător, se bucură de o infrastructură ideală și un traseu extrem de plat și de rapid. În egală măsură, dezvoltatorul cartierului s-a dovedit a fi un partener strategic cu viziune și deschidere.

„Brașov Running Festival” (BRF 2022), festival al alergării și alergătorilor își propune să așeze Brașovul și România pe harta competițiilor de alergare pe șosea de mare anvergură la nivel internațional.

Ne dorim să prezentăm brașovenilor sportivi de nivel mondial și poveștile lor, rezultate sportive de mare valoare obținute la Brașov, dar și pe numeroșii iubitorii de alergare amatori din țară și străinătate, care întotdeauna au fascinat cu dăruirea lor pentru mișcare și sport, dar și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

A. DATA și LOCUL DESFĂȘURĂRII: 24 – 25 Septembrie 2022 în Brașov

Cartier Coresi – pe un traseu în buclă, cu o lungime a buclei de 3494 m. (vezi hartă traseu). Traseul de alergare este măsurat și certificat World Athletics, (WA ROU BRASOV 10 K) condiție esențială pentru validarea rezultatelor realizate în concurs. Sosirea va fi comună pentru toate cele trei probe anunțate în concurs, Startul se va da din locuri diferite și marcate:

  • La proba de 10 km – poartă individuală inscripționată cu proba, de unde se va efectua startul.
  • La proba de 5 km – poartă individuală inscripționată cu proba, de unde se va efectua startul.
  • La proba de 3 km – poartă individuală inscripționată cu proba, de unde se va efectua startul.

Suprafața este acoperită cu asfalt, iar traseul este marcat corespunzător, conform normelor internaționale de organizare concursuri de alergare pe șosea. Se va alerga în sensul invers acelor de ceasornic, în circuit (în funcție de lungimea probei), pe sensul opus deplasării auto. Traseul de alergare pentru copii este parte din traseul mare pentru alergătorii profesioniști: se va alerga doar pe strada Zaharia Stancu, folosindu-se ambele sensuri de circulație, sosirea participanților este identică cu sosirea mare pentru atleții profesioniști (vezi hartă traseu).

Zona de pregătire și secretariat pentru concurs este situată în parcarea de pe partea dreaptă a locului de sosire, ținând cont de sensul de alergare. În același loc se va face și Festivitatea de Premiere.

Mai multe aici.

Program festival

Evenimentele Brașov Running Festival

programe

Braşov

Brașov Running Festival 2022 – Ziua 1

PROGRAM BRAȘOV RUNNING FESTIVAL
Sâmbătă 24/09
9:30
Braşov

Brașov Running Festival 2022 – Ziua 2

PROGRAM BRAȘOV RUNNING FESTIVAL
Duminică 25/09
8:30

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.