Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Brașov Jazz & Blues Festival 2022 – Ziua 1

Berti Barbera & LK Band (România / Germania)

Piața Sf. Ioan – Brașov, joi 11 august, ora 18.00

Când oamenii buni se întâlnesc, dorințele se împlinesc. Lars Kutschke este unul dintre cei mai buni și mai activi chitariști din Germania, iar trupa care-l însoțește are anvergura unui ansamblu de talie internațională, capabilă să acompanieze orice solist, contribuind consistent la calitatea show-ului prin disciplină, virtuozitate și prezență scenică. Berti Barbera este unul dintre cei mai complecși interpreți ai României, la rândul lui capabil să-și raporteze aptitudinile  la nivelul scenei europene, polivalent și deschis la provocări muzicale memorabile.

În spiritul admirației reciproce, cei doi și-au propus să cânte împreună cu prima ocazie. Cel mai potrivit mediu s-a dovedit a fi locul în care s-au întâlnit câțiva ani la rând, deja popularul Festival de Jazz și Blues de la Brașov. Va fi o oră de celebrare a muzicii bune, de sfidare a prejudecăților, un concert exploziv cu blues, funk și soul, cu improvizație și tradiție, proaspăt și prietenos. O premieră care ar putea însemna începutul unei colaborări de durată, o prietenie între muzicieni de excepție care întotdeauna vor avea ceva de spus.

 

Jan Akkerman Band (Olanda)

Piața Sf. Ioan – Brașov, joi 11 august, ora 20.30

Jan Akkerman, cunoscutul compozitor și instrumentist, considerat unul dintre cei mai mari chitariști ai lumii, se remarcă prin stilul său eclectic și experimental, dar și prin talentul său pentru improvizație.

De la ultima sa prezență în fața publicului din Brașov (2013), Jan Akkerman a lansat, după o pauză de 8 ani, un nou album: „Close Beauty”. Albumul reprezintă revenirea distinctivului „sunet-Akkerman” în douăsprezece compoziții senzaționale, acustice, electrice și compuse alături propria sa trupă, formată din: Marijn van den Berg (tobe), David de Marez Oyens (bas) și Coen Molenaar (clape). Acest nou material discografic marchează debutul chitaristului sub umbrela celebrei case de discuri “Mascot Label Group”.

Având un palmares redutabil (colaborând pe parcursul carierei sale cu numeroși artiști de prestigiu, printre care se numără BB King, Ice T, Cozy Powell sau Clau Ogerman), Akkerman promite un spectacol memorabil în prima seară a festivalului.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută