Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Concerte

Bogdan Mihai Simion Cobzarul @ Casa de Cultură a Studenților Cluj

Bogdan Mihai Simion Cobzarul

Bogdan Mihai Simion Cobzarul @ Casa de Cultură a Studenților Cluj

Lăutarul-culegător de muzici de tradiție Bogdan Mihai Simion Cobzarul, alături de taraful Lăutarii de Mătase!!!

Născut în 1990 la Râmnicu-Vâlcea, Bogdan Mihai Simion Cobzarul a început sa studieze cobza de la 15 ani. Începând cu anul 2006, a călătorit prin România, culegând cântece lăutărești și învățând de la puținii cobzari rămași în viață. A colaborat cu artiști din zone muzicale diverse, precum Mihai Mărgineanu, Taraf de Haidouks, Les Elephants Bizarres, Chimie, Samurai și alții.

Din 2017 a susținut numeroase concerte de muzică lăutărească cu taraful Lăutarii de mătase. A lucrat la coloana sonoră a documentarelor “Flavours of Romania” și “Wild Carpathia” realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley.La 1 mai 2021, a lansat albumul “Valahia în Demol”, iar la 1 mai 2023 a lansat albumul “Drum pavat cu bolovani” ce deține un mic record de vânzări (1000 de exemplare epuizate în 9 ore). Ambele albune au fost produse de Adrian Despot.

Muzica lui Bogdan are trei direcții generale: un filon de muzică țărănească românească, unul de muzică lăutărească urbană şi unul de pop music generic românesc (valsuri, tangouri și cântece de cabaret de la începutul sec. XX până după cel de-al doilea război mondial).

Sound-ul cobzarului este potențat de Nelu Răducanu (țambal), Mandi Pană (vioară), Cornel Neacșu (acordeon), Robert Adam-Szoltan (contrabas) și Cristi Adam (violă-braci)  și Vicenzo Deacu (pianina)

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută