Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Alte evenimente

Boardgame – Tech for the People @ Trei Bețivi Bar

Tech for the People

Boardgame – Tech for the People @ Trei Bețivi Bar

 

La jocul ăsta ori câștigăm împreună, ori pierdem toți! Invitatație deschisă la un boardgame în premieră:

Jucătorii sunt aleși membri ai unui ”Consiliului Mondial al Cetățenilor (CMC)”, care trebui să decidă în cunoștință de cauză ce este mai bine pentru generațiile viitoare de oameni și pentru planetă. CMC trebuie să făurească viitorul pornind de la un set specific de tehnologii pe care le vedem emergente și al căror potențial nu este încă realizat. Ei trebuie să decidă care sunt evoluțiile tehnologice pe care le consideră cele mai eficiente/de dorit pentru un viitor mai bun. Însă fiecare decizie va avea consecințe imprevizibile asupra a trei aspecte ale societății. La fiecare etapă a jocului, vor afla impactul alegerilor lor și vor fi nevoiți să discute și să dezbată, pentru a evita ca oricare dintre cei trei factori sociali să ajungă la limită. Pentru că, dacă impactul este prea semnificativ, lumea așa cum o cunoaștem se va schimba într-un mod dezastruos.

 

Jocul a fost dezvoltat în cadrul proiectului european de cercetare Tech Ethos (Ethics for Technologies with High Socio-Economic Impact), care își propune să găsească modalități eficiente de a introduce valori etice și societale în proiectarea și dezvoltarea tehnologiilor noi.

Toma și Monica ne explică regulile și moderază jocul. Noi îl jucăm, îl argumentăm, decidem și interpretăm tehnologia viitorului.

 

  • Intrarea și viziunile sunt libere!

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România

Sursa: Facebook Trei Bețivi Bar

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută